avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inapt psihic face un contract de vanzare cumparare de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inapt psihic face un contract de vanzare cumparare de mana. Este valabil?

Buna seara,
Tatal meu in iulie 2006 incheie un act scris si semnat de mana numit "chitanta" prin care el vinde un teren.
La acel moment tatal meu avea probleme psihice dar nu era incadrat intr-un grad de handicap.
in 1993 el face primul atac vascular si este internat la psihiatrie
In anul 06.11.2006 el devine posesorul unui certificat de handicap de gr 2 permanent, deoarece boala lui se agraveaza.
In anul2008 la un alt atac vascular cerebral se intervine pe creier si se extirpa un sfert din creier, si se elibereaza un alt certificat de handicap actualizat.

 el nu are memorie,
 este bolnav psihic,
 este bolnav neurologic,
 este bolnav cardiologic
 este operat de hernie si nu se poate deplasa
 A avut multiple internari la psihiatrie, neurologie, cardiologie, diabetologie, dependent de insulina
 nu isi aminteste nimic din motivele pentru care este citat in dosar

Cu toate acestea, desi el este iresponsabil de atata timp pe actele lui, apare aceasta chitanta pentru un teren semnata in anul 2003.
Acasa nu a adus nici un ban. Suma pentru care a vandut terenul este derizorie.
Mai mult decat atat, terenul pe care l-a vandut era mostenit de la tatal lui, pentru el mai existand si un alt mostenitor care nu stie nimic despre acea vanzare fiind plecat in strainatate si nedandu-si acordul pentru a isi instraina cota lui parte.
Partile care au cumparat terenul (care nu stim daca a avut loc o vanzare reala dar nu o negam) au deschis actiune in instanta , numind acea "chitanta" scrisa de mana "Antecontract" , solicitand sa aiba loc acea succesiune si perfectarea actelor de vanzare cumparare.
Cum tatal meu este inapt psihic, ar putea fi reprezentat in proces de mama mea? Desigur ca daca este inapt psihic nu are cum sa faca o procura in numele cuiva....
Fiind inapt psihic nu are nici cum semna un act de vanzare cmparare, si de altfel nici nu ar fi cinstit sa vanda si partea altcuiva.
El nu isi aminteste ca ar fi vandut acel teren dar a luat la cunostinta cand i-am spus noi....
Cum trebuie procedat intr-o astfel de situatie?
Noi am dori respingerea dosarului de catre instanta si eventual sa inapoiem cei 600 euro care cumparatorii spun ca i-au achitat pentru teren.
Un act de mana poate fi considerat valabil si ca un contract de vanzare cumparare autentic?
Un act de mana denumit de catre ei "chitanta " poate fi considerat "antecontract"?
In cazul in care ar fi considerat antecontract, aceste "antecontracte" ar trebui sa aiba precizata si o data pana la care sa se incheie contractul?(acesta nu contine)
Va rog din suflet daca imi puteti oferi cateva sfaturi despre cum pot respinge acest dosar in instanta
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 03:00, 8 Iunie 2012
Cereti un test/ expertiza grafologica, asupra chitantei, daca scrisul apartine tatalui dvs. In chitanta trebuia mentionata data pana la care trebuia perfectate actele. Cautati un avocat, pt ca din ce povestiti dvs este posibil sa nu fi existat niciodata aceasta tranzactie. Din 2003 si pana in prezent cine a platit impozitul? Daca erau proprietarii de drept aveau si sarcina achitarii impozitului.
Referitor la inapoierea sumei de 600 euro, ce faceti daca mai vine cu alta chitanta ca mai detine si alt bun al dvs sau al tatalui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana si accesiune imobiliara artificiala ContSters78427 ContSters78427 Buna seara. Dragi colegi va voi expune pe scurt o speta destul de complicata dupa parerea mea. Un barbat si o femeie (concubini) cumpara in 2004 cu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare- cumparare teren extravilan popmari popmari Buna ziua, Am cumparat unn teren extravilan ocazie in care am incheiat un contract de vanzare cumparare scris de mana , avand si martori. Ne-am inteles sa ... (vezi toată discuția)
Probleme atomol atomol In 1999 am cumparat un teren cu act de vanzare -cumparare carte funciara nr.cadastru intabulare deci toate actele in regula ,vinzatorul fiind mostenitor al ... (vezi toată discuția)