exista doi mostenitori pentru o proprietate, avand fiecare cote de 50 %
unul dintre mostenitori si-a instrainat partea cuvenita prin uzufruct viager fiului din casatorie anterioara, situatie mentionata, inscrisa in cartea funciara
respectivul mostenitor mai are drept in atare situatie sa dispuna asupra partii sale de mostenire ?
sau in ce conditii (mai) poate face acest lucru ?
Cu tot respectul, vreti sa chemati in instanta pe fiul mostenitorului initial, deoarece nu isi foloseste proprietatea si a lasat pe mostenitorul initial sa locuiasaca acolo? Cu riscul de a va supara va spun ca fiul nu poate fi tras la raspundere ca nu isi foloseste proprietatea, ar trebui sa luati in calcul ca poate exista o intelegere intre mostenitorul initial si fiul acestuia, anume sa intre in stapanirea proprietatii dupa moartea acestuia. Eu zic sa incercati prin iesirea din indiviziune/ dezmembrare chiar asa anevoios fiind, sa va recapatati cota dvs de 50%, in rest ce vreti dvs sunt bani cheltuiti aiurea, si veti stagna si mai mult procesul inceput, pt ca de fiecare data veti incerca sa demonstrati ceva iar instanta va da alt termen. Cum credeti dvs ca va avantajeaza asa sa faceti. Numai bine!
Uzulfruct viager
nenea toto
Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)