avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere abandon de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere abandon de familie

Buna ziua, In octombrie 2010 am depus la sectia de politie de care apartin o plangere de abandon de familie pentru neplata pensiei alimentare. Precizez ca aceasta avea la baza o sentinta definitiva si irevocabila. Pana in acest moment , inspectorul care raspunde de dosar nu a chemat fostul sot nici la interogatoriu si nici nu a vrut sa inceapa urmarirea penala a cestuia. Tin sa precizez ca fostul meu sot se afla in Italia, inspectorul aflandu-se in posesia tuturor documentelor necesare inceperii urmariri penale.(adresa de acasa, adresa de la locul de munca, telefon, sentinta definitiva si irevocabila, etc).
Va rog , spuneti-mi unde trebuie sa ma adresez si ce anume documente mai sunt necesare pentru a se incepe urmarirea penala a acestuia. Plata restanta a pensiei alimentare, stabilita este pe ultimile 16 luni, fostul sot spunandu-mi clar ca nu vrea sa mai plateasca pensia alimentara deoarece aceasta este loteria vieti mele si nicidecum intretinerea copului nostru.
In cat timp inspectorul de la politie trebuie sa trimita instintari de plata si sa inceapa urmarirea penala? Ce se poate face daca acesta nu face nimic in acest sens motivand ca sunt costuri mari pentru a inmana o scrisoare in Italia?
Cel mai recent răspuns: liviaspirea , utilizator 15:04, 8 Iunie 2012
Avem art.Art. 275: Cod Procedura penala: Dreptul de a face plangere
(1) Orice persoana poate face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, daca prin acestea s-a adus o vatamare intereselor sale legitime.
(3) Plangerea se adreseaza procurorului care supravegheaza activitatea organului de cercetare penala si se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penala.
(4) Introducerea plangerii nu suspenda aducerea la indeplinire a masurii sau a actului care formeaza obiectul plangerii.
Art. 276: Obligatia de inaintare a plangerii

(1) Cand plangerea a fost depusa la organul de cercetare penala, acesta este obligat ca in termen de 48 de ore de la primirea ei sa o inainteze procurorului impreuna cu explicatiile sale, atunci cand acestea sunt necesare.
Art. 277: Termenul de rezolvare
(1) Procurorul este obligat sa rezolve plangerea in termen de cel mult 20 de zile de la primire si sa comunice de indata persoanei care a facut plangerea modul in care a fost rezolvata.
Deci mergeti la parchet si faceti o plangere.
Fiind in Italia, procedura va dura foarte mult. Nu va faceti vise.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara giorgygeo giorgygeo sunt divortata de aproape trei ani si fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare de 200 lei pt cele doua fetite care au ramas in ingrijirea mea.Am ... (vezi toată discuția)
Cum se trateaza un proces penal referitor la nup mihaela2007 mihaela2007 fostul sot mi-a facut o plangere care s-a soldat cu NUP, acum a facut o plangere in instanta impotriva acestui NUP,cum se trateaza un astfel de ... (vezi toată discuția)
Plangeri penale abandon de familie miru-mir miru-mir la data de 28.03 2012 am depus o plangere la parchet pentru abandon de famile la care inca nu am primit nici un raspuns.la data de 15 06.2012 am mai depus ... (vezi toată discuția)