avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO

daca fratele meu aprimit o condamnare cu suspendare de 2 ani si interdictie de 3 ani,dar el o considera pe nedrept,daca ataca la cedo ce libertati i au fost ingradite si daca poate cere compensatii in bani daca se dovedeste caci de fapt a fost nevinovat
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:29, 29 Aprilie 2014
In principal se va examina incalcarea normelor de procedura prin raportare la conventie.
Faptul ca este nevinovat ar putea sa fie insuficient.
pentru a stabili daca i-au fost sau nu incalcate anumite drepturi fratelui dumneavoastra ar trebui studiat mai intai dosarul
covaci112233 a scris:

...daca ataca la cedo ce libertati i au fost ingradite si daca poate cere compensatii...


Stimat forumist,

În nici un caz nu se procedează astfel, în ceea ce priveste cererile de Curte Europeană.

Nu este rezonabil să indicăm anumite drepturi în abstract, urmând ca dvs să construiti o alegatie de încălcare a lor.

În mod practic, se studiază dosarul; dacă există anumite violări ale drepturilor si libertătilor protejate de Conventie, se poate sesiza Curtea, în caz contrar, nu.

CEDO nu este o instantă de recurs la nivel european, asa că nu va constata vinovătia/nevinovătia aplicantului.

Faptul că poate constata, strict ca exemplu, încălcarea prezumtiei de nevinovătie, acest lucru nu înseamnă că se va pronunta asupra vinovătiei, ci că se va limita, în cazul arătat, la constatarea violării art. 6.2. Vinovătia se constată intern, eventual într-o procedură de revizuire după câstig CEDO.

Prin urmare, se poate sesiza cu succes Instanta din Strasbourg, exclusiv în cazul în care există, în mod real, violări ale drepturilor si libertătilor protejate de Conventia Europeană.

Cu stimă.

Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
andreigrigoriu, moderator
Pentru o plangere CEDO trebuie sa va incadrati in termenul de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere cedo elenadintroia elenadintroia Prin sentinta tribunalului s-a admis recalcularea pensiei conform adeverintelor depuse la dosar pentru sporuri cu caracter permanent ( plata zile festive ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut. poate urma cedo? emillius emillius Buna ziua, Fratele meu a pierdut in recurs un proces impotriva unei banci, decizie irevocabila. Se poate adresa CEDO sau mai trebuie atacata aceasta decizie ... (vezi toată discuția)
Faza preliminara cedo Alabastru2015 Alabastru2015 Buna ziua! Cine imi poate spune care sunt urmatorii pasi dupa ce se pierde un recurs? Curtea de Apel si...dupa aia? Care este faza preliminara CEDO? Am ... (vezi toată discuția)