avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate La facultatea de drept e asa greu cum se spune?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

La facultatea de drept e asa greu cum se spune?

Salut!
Ma numesc Mihaela,imi doresc foarte mult sa urmez facultatea de drept, si am nevoie de niste sfaturi...(este asa de greu cum se zice?).Eu sincer imi doresc sa am meseria de avocat si am nevoie de niste sfaturi...Help! :(
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 14:58, 31 Decembrie 2008
myky_mihaela,
Nu e usor sa urmezi cursurile facultati de drept, dar nu e nici greu – daca iti place...
Oricum, in facultate inveti... unde sa gasesti informatiile de care ai nevoie...
Cat despre meseria de avocat... e frumoasa – dar in acelasi timp si in aceeasi masura – si ingrata... Oricum, e incitanta meseria...
In orele de practica vei putea afla – intr-o oarecare masura – ce inseamna a fi avocat (si ce iti trebuie pt a deveni avocat stagiar...)
Din suflet, iti doresc mult succes!
Iar dupa ce termni facultatea sa nu lasi timpul sa treaca si sa sustii examenul pt admiterea in profesie.

P.S. Concret, la ce sfaturi va ganditi? :)
Ultima modificare: Marți, 30 Decembrie 2008
trope_doi, utilizator
Este foarte bine atunci cand iti doresti sa obtii un "lucru" .In cazul tau, myky_mihaela, fiind la inceputul unui drum care "nu este presarat cu petale de trandafiri", ar fi bine sa incepi deja sa te pregatesti pentru examenul de admitere la facultatea de drept...
Trebuie insa sa fii consecventa in obtinerea acestui "lucru" ( fie ca vei fi avocat, fie consilier juridic, fie magistrat) pe care ti-l doresti "cu adevarat" iar motivatia pentru obtinerea acestui "lucru" trebuie sa fie la randul ei, foarte puternica.
Apoi mai conteaza si ca acest "lucru" pe care ti-l doresti foarte mult, sa fie "potrivit" personalitatii tale, felului tau de a fi, pentru ca altfel o sa ai supriza sa constati, dupa ce ai obtinut acest "lucru", ca acesta nu corespunde cu ceea ce ai tu nevoie sau cu ceea ce iti trebuia cu adevarat pentru a te simti implinita si fericita!
Ar trebui sa faci o evaluare a aptitudinilor tale si sa vezi spre ce domeniu te poti indrepta astfel incat profesia aleasa sa-ti ofere satisfactii maxime si un succes garantat!
In rest, toate cele bune, si fie ca noul an sa-ti aduca multe impliniri si satisfactii!


Observ ca m-am inscris degeaba aici si am cerut un mic ajutor,pentru ca vad ca la mesajul meu nu-mi raspunde nimeni .e chiar asa de greu sa ma ajutati?oricum multumesc .voi cauta la Biblioteca alte carti .sarbatori fericite


Chiar asa sa fie? :)
Nu cautati "carti" la biblioteca, ci cartile scrise de domnul Muraru si, in aceeasi masura, pe acelea ale domnului Antonie Iorgovan!
De exemplu, veti gasi majoritatea temelor tratate de Antonie Iorgovan in "Tratat de drept administrativ", Editura Nemira, 1996, Bucuresti.
Multa bafta!
dany38,
Citez:
Pluralismul politic se bazeaza pe necesitatea de a reprezenta, in interesul democratiei, un evantai larg de opinii si optiuni politice diferite in mijloacele de comunicare in masa. Democratia ar fi intr-adevar in pericol daca o anumita voce ar urma de una singura sa puna stapanire pe ansamblul mijloacelor de comunicare in masa si sa aiba puterea de a propaga un punct de vedere unic.
Separatia puterilor in stat - acest principiu separa funcţiile puterii statale în putere legislativă, executivă şi juridică cu menţiunea că aceste funcţii nu trebuie să se afle în aceeaşi mână.
Acest principiu a fost anunţat încă de către John Locke ("Two treatises on government" 1690) şi mai ales de C. de Montesquieu ("De l'esprit des lois" 1748) în lupta împotriva statului absolutist, constituind baza statului constituţional modern. Prin transmiterea funcţiilor către Parlament, guvern şi administraţie, precum şi către judecători independenţi, puterea statală este ţinută, prin intermediul unor controale reciproce, în echilibru (echilibrul puterilor), cetăţenii fiind astfel apăraţi de potenţialele intervenţii despotice ale statului.
În zilele noastre şi federalismul este deseori o formă de separare a puterilor. În ceea ce priveşte dictaturile, aici principiul separaţiei puterilor nu îşi găseşte aplicare, pentru că puterea legislativă şi cea executivă se află în acest caz de cele mai multe ori în aceleaşi mâini, iar independenţa sistemului juridic este în general limitată sau chiar încălcată complet.
Problema puterilor în stat a existat încă din lumea antică deşi ea nu putea fi pusă încă în legătura cu principiul separării puterilor. Spre exemplu, Aristotel în „Politica”(,) constată existenţa în stat a unor organe diferite cu atribuţii precis determinate precum Adunarea generală, Corpul magistraţilor şi Corpul judecătoresc. Potrivit acestuia în orice stat sunt trei părţi. Aceste trei părţi odată bine organizate, statul întreg este bine organizat. Ideea a fost prezentă şi în timpul evului mediu, în tezele şcolii dreptului natural, în lucrările lui Grotius, Wolf, Pufendorf, care deasemenea au constatat diferitele atribuţii ale statului, însa, fără a întrezări conceptul de separaţie.
Principalele institutii ale sistemului politic francez: parlament bicameral, presedintie, guvern...

V-ati gandit ca, poate, nu vi se raspunde cum doriti deoarece dreptul constitutional nu e pe placul tuturor si, decat sa vi se dea informatii eronate...
Dna Gabriela Pintea v-a "orientat" deja; mai puteti cauta surse de inspiratie (si bibliografie, implicit) pe Google – de unde am copiat ceea ce am transcris.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E greu sa ajung avocat,judecator,sau procuror. beghean beghean Buna, sunt nou pe forum am 19 ani si am o inclinatie de magistrati sau avocati de vreo 3 ani.Mai pe scurt imi place mult acest sistem. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Facultate de drept...sau nu ?... ContSters57907 ContSters57907 In calitate de viitor absolvent de colegiu si viitor student, am citit marea maj. a subiectelor din acest forum ce mi-ar fi putut oferi informatii utile pt ... (vezi toată discuția)
Solutii privind depolitizarea curtii constitutionale daca aceasta depolitizare este cu adevarat necesara! juris0203 juris0203 Data fiind multitudinea discutiilor mai putin avizate juridic asupra ultimei decizii a Curtii Constitutionale cred ca ar fi bine-venita o dezbatere ... (vezi toată discuția)