avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate E greu sa ajung avocat,judecator,sau procuror.
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

E greu sa ajung avocat,judecator,sau procuror.

Buna, sunt nou pe forum am 19 ani si am o inclinatie de magistrati sau avocati de vreo 3 ani.Mai pe scurt imi place mult acest sistem.
Problema este ca majoritatea persoanelor din anturajul meu ma descurageaza in acest domeniu.
Intreabarea mea este: este asa de greu sa devi procuror.avocat sau jduecator???
Si 2. : cum devin magistrat
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:03, 17 Iulie 2012
Este intr-adevar greu,insa nu imposibil. Daca iti doresti cu adevarat asta,atunci tot ceea ce trebuie sa faci este sa inveti foarte bine.
Poti deveni magistrat daca dupa terminarea facultatii de drept te inscrii si treci de concursul de admitere la INM (Institutul National al Magistraturii). Mai multe detalii gasesti aici:
[ link extern ] /

Succes!
Da, este greu, dar frumos. Greu, in sensul ca trebuie sa inveti toti cei 4 ani in fiecare zi, nu doar in sesiune si nu te opresti din invatat niciodata.
Daca esti pasionat nu o sa ti se para atat de complicat pentru ca o sa inveti cu placere.
Ca sa devii avocat trebuie sa dai admiterea pentru a intra in Barou, iar pentru a deveni magistrat (adica procuror sau judecator) dai admitere la INM, ambele admiteri sunt serioase si trebuie sa inveti temeinic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari pentru avocati? Silviu79 Silviu79 Buna ziua simati avocati ! Sper ca nu deranjez pe nimeni, dar as dori sa stiu si, in afara de ce prevede legea 51, cum se procedeaza pentru a ajunge avocat ? ... (vezi toată discuția)
Practica in timpul facultatii de drept ContSters258512 ContSters258512 Buna ziua! Ma aflu in fata unei decizii si anume aceea de a ma inscrie sau nu la Facultatea de Drept, doar ca am cateva dubii si poate reusesc sa mi le ... (vezi toată discuția)
Se merita sa faci facultatea de drept? AslPls AslPls Probabil o intrebare foarte comuna insa ideea este simpla. Am de ales intre Drept si Academia Navala. Sunt o fire extrovertita, dornica de a invata, eu unul ... (vezi toată discuția)