avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit neachitat
Discuție deschisă în Executare silită

credit neachitat

Buna ,
am un credit pentru nevoi personale la care sotul meu e co-debitor si din care ne-am cumparat o masina. O perioada de timp am achitat ratele din chiria apartamentului caci locuiam la ai mei, apoi am divortat. Timp de trei ani am achitat singura ratele, masina e la mine, iar din ianuarie 2012 am incetat plata ratelor. Am instiintat banca ca situatie mea s-a schimbat, am divortat, mi-a scazut salariul si nu mai pot achita rata caci salarul e mai mic decat rata la banca si am cerut bancii sa se indrepta asupra ex-solului meu care castiga mai mult si in ideea ca creditul a fost luat de ambii si vom partaja bunurile respectiv masina. Eu ce ma sfatuiti sa fac ? Banca se poate indrepta numai importiva mea ? Daca am si bunuri proprii si bunuri comune cu ex-soltul meu importiva carora se va indrepta banca ? El ca si co-debitor nu are nici o obligatie ? Am tot primit telefoane si somatii de la firme de recuprerare dar acum banca mi-a trimis o notificare scadenta anticipata prin care ma informeaza ca figurez cu debit restant+dobanzi+penalitati si ca daca nu platesc initiaza procedura de recuperere pe cale silita a datoriilor. Ce e asta, poprire pe salariul meu ? Sau daca am salar mic merg pe co-debitor sau ma urmaresc numai pe mine ? Va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri !
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:09, 14 Iunie 2012
Datoria tot creste, nu e bine ca asteptati sa va execute silit. Datoriei i se va adauga si cheltuieli cu executarea.
Casa mostenire de la parinti nu au cum s-o execute pana nu executa bunurile comune. Va puteti apara daca va fi cazul, facand contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea somatiei ( veti fi somata de executor)

Mai exista varianta sa faceti partaj.. macar pt masina si creditul aferent, daca nu va permiteti sa platiti taxa si pt impartirea ap. Candva va trebui sa faceti si asta, ca doar nu i-o lasati lui.

Intrucat niciunul din soti nu-si doreste masina, cereti sa se vanda, banii sa fie platiti bancii, iar ce ramane de platit, sa se imparta frateste. Citati si banca la partaj

eu astept si sper ca banca sa-i faca si lui poprire pe salar pentru ca rata de 185 euro si eu castig 800 lei nu pot acoperi singura datoria . Daca banca ne-a trecut soldul 4550 euro pe notificare scadenta anticipata asta inseamna ca nu mai putem achita in rate ? Ei cand zic executare asta inseamna ca pot face popriri pe salarii ? Sau executare = vanzare bunuri mobile, imobile ce-or fi...nu inteleg termenii astia juridici.
va multumesc !
Nu mai puteti plati in rate dupa cum aveti contractul.. puteti sa va intelegeti sa platiti in rate.. mai mari, suma de 4550 trebuie acoperita cat de repede.
Cand se vb de executare.. nu e vb doar de salarii, ci de tot ce se poate prinde. Ei pun poprire pe salarii intai ca se realizeaza rapid si pana gasesc bunuri, mai incaseaza ceva bani
Ieri am primit mesaj de la o firma de recuperare, mereu alta, sa-i sun urgent. I-am sunat si mi-au spus ca daca platesc azi o rata nu da dosarul la executor asa incat ma ajuta un frate si o voi achita sa nu se agraveze situatia. Eu credeam ca banca va intra pe salarii si isi va incasa rata dar ideea de sechestru pe bunuri si executare imi da fiori. As dori sa-mi mai lamuriti un aspect : daca eu cu ajutorul alor mei achit acest credit pana la final si apoi fac partajul masina asta cumpartata din credit cum se imparte ? Se va tine cont ca eu am achitat-o singura din momentul despartirii in fapt sau cum se va calcula ? Ex sotul meu e un avar insetat de bani care va incerca sa scoata de la mine cat mai mult. Eu oprindu-ma din plata ratelor credeam ca macar asa intra banca pe salarii si il determina cumva si pe el sa achite din credit dar tot importriva mea se intorc toate.
va multumesc.
Se va tine cont la partaj ca dvs ati achitat singura imprumutul folosit pt achizitionarea masinii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii coplatitor madavas madavas Problema este urmatoarea: Am contractat impreuna cu fostul meu sot un credit pentru bunuri de consum, eu in calitate de coplatitor la vremea aceea. Dupa cum ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Poprire ContSters202285 ContSters202285 Poprirea pe salar se poate face la solicitatarea creditorului. Creditorul a solicitat executorului ca sa se continui procedura de executare silita a ... (vezi toată discuția)