avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vreau sa ma autorizez ca pfa taximetrist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vreau sa ma autorizez ca pfa taximetrist

M-am liberat de 2 ani din penitenciar pt o condamnare de 10 ani pt lg 143/2000. Am executat fractia si m-am liberat pt buna purtare. As vrea sa-mi deschid PFA pt a -mi lua/cumpara o licenta si sa fac taxi ca alt loc de munca nu imi gasesc. As vrea sa-mi spune-ti va rog daca am vreo sansa din cauza cazierului judiciar. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:54, 14 Iunie 2012
Documente necesare:

- Autorizatie pentru executarea unei activitati economice in conformitate cu prevederile legale, eliberata de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul localitatii unde isi are domiciliul din care sa reiasa ca are dreptul sa desfasoare activitati de transport in regim de taxi;

- Copia actului de proprietate al autovehiculului detinut:

- cartea de identitate a vehiculului;

- certificat de inmatriculare.

- Cazier judiciar;

- Recomandare gratuita din partea camerelor taximeristilor ca filiale judetene sau din partea unei asociatii profesionale representative;

- Copie certificat de atestare profesionala ca taximetrist.

Plata licentei se efectueaza prin ordin de plata in contul agentiei Autoritatii Rutiere Romane –ARR respective.
[ link extern ]

pe de alta parte citez dintr-un articol:
"Primăria Cluj-Napoca anunţă faptul că în conformitate cu prevederile alin.(4) art.10 din Legea nr.38/2003 care a fost modificat de punctul 11 al art. I din Legea nr.265/2007 o autorizaţie taxi sau orice copie conformă este unică şi netrasmisibilă de la un transportator autorizat la alt transportator sau persoană fizică, asociaţie familială, precum şi de la un autovehicul la altul. Se interzice transportatorului autorizat căruia i s-a atribuit în gestiune executarea serviciului de transport în regim de taxi sau de transport în regim de închiriere să transmită autorizaţiile de taxi sau copiile conforme, sub orice formă, altui transportator autorizat, transportator sau oricărei alte persoane, pentru a fi utilizate în executarea transportului respectiv."
puteti cumpara o licenta cu tot cu firma si in aceasta situatie nu va mai trebuyie decat atestatul ca taximetrist atestat care costa in jur de 500 ron.
acum nu se prea mai dau licente de catre primarii si nu cred ca este indicat sa va deschideti pfa deoarece licenta ce o veti cumpara este tot pe o pfa pe care o veti primi prin cesiune sau este pe o s.c. care tot asa o veti prelua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare licenta taxi GavrilescuVictor GavrilescuVictor am obtinut atestatul de taxi... solutionez curand cu PFA-ul.... care este urmatorul pas pentru a obtine licenta de taxi. ? va multumesc! (vezi toată discuția)
Pfa taxi poate angaja pf? celestin celestin intrebarea a mai fost adresata pana acum, si din discutiile pe forum , nu se intelege daca o persoana fizica autorizata taxi poate angaja alta persoana fizica, ... (vezi toată discuția)
Pfa cu adaugare cod caen asigurari 19daNA 19daNA Daca faceti PFA cu cod CAEN 4932 - transporturi cu taxiuri, trebuie sa aveti obligatoriu atestat de taximetrist, altfel nu se poate. SRL-ul cu acest obiect ... (vezi toată discuția)