avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cumparat prin licitatie .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cumparat prin licitatie .

Teren cumparat prin licitatie cistigata dela primarie.
Exista proces-verbal semnat de membrii participanti
si chitanta de achitare a valorii integrale rezultate in urma licitatiei.
Intrebare:
1.In ce masura sunt aceste documente titlu de proprietate ?
2.Ce putere juridica au aceste documente , valabilitate (limitata) ?
3.Este - prezentarea la Notariat obligatorie ?
4.Exista un termen de intabulare dupa cunparare ?

Va multumesc pentru raspunsurile pline de profesionalism !
Cel mai recent răspuns: Pasare1 , utilizator 18:01, 10 Iunie 2012
1,2,3- In cazul vanzarii la licitatie, numai actul de adjudecare reprezinta titlu de proprietate, care se intocmeste dupla plata integrala a pretului, pe baza procesului-verbal de licitatie
fectele adjudecării

Art. 518 CPC

(1)Prin actul de adjudecare proprietatea imobilului sau, după caz, un alt drept real care a făcut obiectul urmăririi silite se transmite de la debitor la adjudecatar. De la această dată, adjudecatarul are dreptul la fructe şi venituri, datorează dobânzile până la plata integrală a preţului şi suportă toate sarcinile imobilului.

(2)Prin intabulare, adjudecatarul dobândeşte dreptul de a dispune de imobilul cumpărat, potrivit regulilor de carte funciară.

(3)De la data intabulării, imobilul rămâne liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanţă, creditorii putându-şi realiza aceste drepturi numai din preţul obţinut. Dacă preţul de adjudecare se plăteşte în rate, sarcinile se sting la plata ultimei rate.

4. Intabularea este optinea dumneavoastra, insa daca doriti sa vindeti ulterior veti avea nevoie de intabulare
Multumesc pentru raspunsul imediat.
Actul de adjudecare exista , intrebarea urmatoare este daca acest act ( Contract de vinzare-Cumparare ) achitat integral, este suficient la intabulare , sau se face imprealabil o trimitere la Notariat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in rectificarea notarii??? grozavu grozavu Am o situatie mai neobisnuita: - in 2004 se cumpara un imobil (apartament) liber de sarcini, prin act de adjudecare (vanzare silita). Fostul proprietar a fost ... (vezi toată discuția)
Transmiterea obligatiei ipoterare cumparatorului de buna credinta participant la licitatie nicolaeelena nicolaeelena Particip, in calitate de cumparator , la o licitatie organizata de o persoana juridica care vinde un apartament ipotecat de un girant, persoana fizica. Asupra ... (vezi toată discuția)
adjudecare imobil eugennico eugennico Am adjudecat la licitatie un imobil la 75% din valoare fiind creditor, in luna ianuarie, l-am intabulat personal la ocpi , am deschis rol la primarie. Am ... (vezi toată discuția)