avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită adjudecare imobil
Discuție deschisă în Executare silită

adjudecare imobil

Am adjudecat la licitatie un imobil la 75% din valoare fiind creditor, in luna ianuarie, l-am intabulat personal la ocpi , am deschis rol la primarie.
Am facut o cerere catre executor de punere in executare a titlului executoriu "act de adjudecare" impotriva debitorului(care nu este de acord) in sensul sa fie obligat sa predea bunul imobil, iar executorul ma tot amana spunandu-mi ca trebuie sa faca o noua actiune de încuviinţare executare silită......

Ce pot pati daca intru pe respectivul teren, cum sau ce trebuie sa fac sa intru in posesia imobilului mai repede ( teren intravilan).
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
eugennico, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 22:53, 21 Martie 2017
Buna ziua,

Prin adjudecarea imobilului adjudecatarul devine proprietar si are drepturile unui proprietar. Daca dvs v-ati si inscris dreptul la ocpi aveti dreptul de a intra pe teren, e al dvs.

Care e problema? Nu vrea debitorul sa il paraseasca? Daca da, atunci executorul intr-adevar incepe o nou procedura de executare silita si are nevoie de o noua incuviintare.

Efectele adjudecării
Art. 856
Transmiterea proprietăţii imobilului
(1) Prin adjudecarea imobilului adjudecatarul devine proprietar. De la această dată, adjudecatarul are dreptul la fructe şi venituri, datorează dobânzile până la plata integrală a preţului şi suportă toate sarcinile imobilului.
(2) Prin intabulare, adjudecatarul dobândeşte dreptul de a dispune de imobilul cumpărat, potrivit regulilor de carte funciară.
(3) De la data intabulării, imobilul rămâne liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanţă, creditorii putându-şi realiza aceste drepturi numai din preţul obţinut. Dacă preţul de adjudecare se plăteşte în rate, sarcinile se sting la plata ultimei rate.

Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
Dana Fatol, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am cumparat un apartament de la anaf si am datorie ... gruiabumbu gruiabumbu Buna ziua, Am cumparat un apartament de la ANAF si am datorie la asociatia de proprietari pentru ceea ce s-a consumat in apartament pe perioada ... (vezi toată discuția)
Actiune in rectificarea notarii??? grozavu grozavu Am o situatie mai neobisnuita: - in 2004 se cumpara un imobil (apartament) liber de sarcini, prin act de adjudecare (vanzare silita). Fostul proprietar a fost ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat prin licitatie . Pasare1 Pasare1 Teren cumparat prin licitatie cistigata dela primarie. Exista proces-verbal semnat de membrii participanti si chitanta de achitare a valorii integrale ... (vezi toată discuția)