avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract inchiriere intre ONG si o persoana juridica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract inchiriere intre ONG si o persoana juridica

O ONG, mai precis CAR are mai multe filiale in judet cu cate un angajat cu contract de munca .
Acesta face incasari la domiciliul sau . Ca sa-si scoata o parte din cheltuieli trebuie sa incheie un contract de inchiriere cu CAR -sediul .Adica CAR -inchiriaza persoanei fizice o camera ca sa-si poata desfasura activitatea .Acest contract de inchiriere incheiat intre CAR-sediu si persoana fizica, respectiv responsabilul de filiala, se inregistreaza la finante. Corect? In acest caz chiria platita de CAR cum se inregistreaza in contabilitate, persoana fizica neputand a elibera factura . Codul fiscal si legea contabilitatii prevede documente justificative pt operatiunile efectuate.
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: miki.mihaela2006 , utilizator 15:02, 2 Ianuarie 2009
Contractul de închiriere şi dispoziţia de plată către casierie, semnată de locatar pentru primirea sumei de bani reprezentînd chiria cred că sunt suficiente.

Formalismul impus de normele contabile nu trebuie nici el împins pînă la limita absurdului.

Liviu S.Bordaş
Având in vedere ca angajatul nu se afla in aceeasi localitate cu sediul CAR, puteti sa ii virati suma reprezentand chiria in cont bancar, cu ordin de plata.Veti avea ca documente justificative ale platii, OP-ul si extrasul de cont, pe langa contractul de inchiriere.
va multumesc pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document justificativ încasare chirie Romeo Valentin Romeo Valentin Bună ziua. Am o întrebare pt care va rog un răspuns cât mai justificat im măsură posibilităților. Dacă o persoana fizica în baza unui contract de ... (vezi toată discuția)
Decontarea pe firma a banilor platiti pentru spatiul sediului alexandrazorzon alexandrazorzon Buna ziua, As dori sa stiu, daca in cazul in care o firma inchiriaza un spatiu, in baza unui contract de inchiriere iar banii sunt virati in contul ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere proprietar persoana juridica eugen82 eugen82 in cazul in care proprietarul unui imobil este persoana juridica - societate comerciala iar aceasta inchiriaza imobilul, [b]mai este sau nu necesara ... (vezi toată discuția)