avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia este irevocabila?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia este irevocabila?

Buna ziua!

In cazul in care un slariat isi depune demisia respectand perioada de preaviz prevazuta in CIM, angajatorul poate renunta la perioada de preaviz incetandu-i cim-ul?
Angajatul care isi depune demisia se mai poate razgandi asupra acesteia, sau aceasta esta (in lipsa unui alt acord intre angajat si angajator) este irevocabila?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 12 Iunie 2012
Angajatorul poate renunta la perioada de preaviz, total sau partial, incetand CIM la data convenita.
Demisia este actul de vointa al salariatului, angajatorul avand obligatia sa-i dea curs.
Se poate renunta la demisie dar, odata inregistrata, angajatorul este cel care decide. In cazul unui salariat bun profesionist sigur angajatorul ar fi bucuros ca salariatul sa-si retraga demisia.
demisia este un act irevocabil, odata adusa la cunostinta angajatorului, doar cu acordul acestuia demisia se va putea revoca in mod expres au tacit.
Demisia comunicata angajatorului este irevocabila. Demisia poate fi revocata în mod expres cu acordul angajatorului înaintea expirarii termenului de preaviz sau în mod tacit, prin continuarea activitaţii dupa expirarea termenului de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz lilisor22 lilisor22 mi-am dat demisia de cateva zile si tre sa stau in preaviz 15 zile .In decursul celor 15 zile am dreptul sa ma razgandesc si sa renunt la demisie? (vezi toată discuția)
Demisia bv96rrr bv96rrr Daca imi dau demisia mai ma pot razgandi in perioada preavizului si sa nu mai doresc sa plec din firma? Daca da atunci cum trebuie procedat. Mai pe inteles... ... (vezi toată discuția)
Retragere demisie strumph strumph Buna ziua.Patronul mi-a cerut sa imi scriu demisia.Mi-am scris demisia la indicatiile lui.Ulterior am hotarat sa imi retrag demisia si sa imi continui ... (vezi toată discuția)