avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retragere demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retragere demisie

Buna ziua.Patronul mi-a cerut sa imi scriu demisia.Mi-am scris demisia la indicatiile lui.Ulterior am hotarat sa imi retrag demisia si sa imi continui activitatea la aceeasi firma.Se poate sau nu se poate retrage demisia?Daca da cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 30 Martie 2009
Ar fi fost bine daca ati fi precizat cum suna "demisia", ce text are.
Eu cred ca este o cerere de incetare a CIM prin acordul partilor.
Demisia este un act unilateral al angajatului.Daca acesta,dupa expirarea termenului de preaviz,ramane la unitate,iar conducerea unitatii nu obiecteaza,se presupune ca salariatul si-a retras demisia ca ar fi renuntat la ea.Nu exista nicio reglementare expresa in lege cu privire la acest aspect(codul muncii)...
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Demisia poate fi revocată în mod expres cu acordul angajatorului înaintea expirării termenului de preaviz sau în mod tacit, prin continuarea activităţii după expirarea termenului de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia este irevocabila? bvr bvr Buna ziua! In cazul in care un slariat isi depune demisia respectand perioada de preaviz prevazuta in CIM, angajatorul poate renunta la perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)
Preaviz lilisor22 lilisor22 mi-am dat demisia de cateva zile si tre sa stau in preaviz 15 zile .In decursul celor 15 zile am dreptul sa ma razgandesc si sa renunt la demisie? (vezi toată discuția)
Demisia kanyalaci kanyalaci Buna Ziua Angajatul are dreptul de revoca demisia? Concret: un angajat a dat demisia la 29. noiembrie 2012, a fost inregistrata. Eu, ca angajator am ... (vezi toată discuția)