avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

mi-am dat demisia de cateva zile si tre sa stau in preaviz 15 zile .In decursul celor 15 zile am dreptul sa ma razgandesc si sa renunt la demisie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 10 Decembrie 2009
Exista mai multe opinii:
1. Ca se poate reveni asupra demisiei, doar in interiorul termenului de preaviz, fiind un act unilateral de vointa, oferind dreptul denuntarii unilaterale a CIM de catre angajat.
2. Ca odata "acceptata" aceasta demisie de catre angajator luand act de vointa unilaterala a angajatului de a denunta CIM, nu mai poate sa fie retractabila nici macar in interiorul termenului de preaviz.

Din punctul meu de vedere, inclin spre a doua solutie.
Daca angajatorul vrea sa ia act de renuntarea dvs la demisie si este dispus sa "inchida ochii" si sa va reprimeasca, atunci se poate.
Dar trebuie sa luati in calcul si faptul ca angajatorul nu va fi de acord sa renuntati la demisie.
Demisia poate fi revocată în mod expres cu acordul angajatorului înaintea expirării termenului de preaviz sau în mod tacit, prin continuarea activităţii după expirarea termenului de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia este irevocabila? bvr bvr Buna ziua! In cazul in care un slariat isi depune demisia respectand perioada de preaviz prevazuta in CIM, angajatorul poate renunta la perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)
Revenire asupra deciziei de a demisiona loredanastiuca loredanastiuca Doresc sa stiu daca se poate reveni dpdv legal asupra deciziei de demisie! Acest lucru este posibil numai cu acordul angajatorului, sau si fara acordul lui din ... (vezi toată discuția)
Demisie catalin_elk catalin_elk am si eu o problema ,mi-am dat demisia de la intai luna aceasta si angajatorul mi-a acceptat-o probl. e ca du pa o sapt s-au razgandit si imi tot spune de ... (vezi toată discuția)