avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii publice -oferte peste valoarea estimata
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii publice -oferte peste valoarea estimata

Buna ziua,
Cum procedez în situaţia în care valoarea propusă de toţi ofertantii pentru un contract furnizare este mai mare decât valoarea estimată de autoritatea contractantă prezentată în documentaţia de atribuire publicată in SEAP. Ce mă impiedică (BAZA LEGALÃ) să accept una dintre oferte care corespunde cerintelor.
Vă multumesc,
Cel mai recent răspuns: paula manta , utilizator 14:59, 14 Iunie 2012
Conform HG 925/2006 Art. 36 - (1) Oferta este considerată inacceptabilă în următoarele situaţii:
e) preţul, fără TVA, inclus în propunerea financiară depăşeşte valoarea estimată comunicată prin anunţul/invitaţia de participare şi nu există posibilitatea disponibilizării de fonduri suplimentare pentru îndeplinirea contractului de achiziţie publică respectiv;
e1) preţul, fără TVA, inclus în propunerea financiară depăşeşte valoarea estimată comunicată prin anunţul/invitaţia de participare şi, deşi există posibilitatea disponibilizării de fonduri suplimentare pentru îndeplinirea contractului de achiziţie publică respectiv, se constată existenţa a cel puţin uneia dintre următoarele situaţii:
- preţul este cu mai mult de 10% mai mare decât valoarea estimată prevăzută în anunţul/invitaţia de participare;
- încheierea contractului la preţul respectiv ar conduce la eludarea aplicării acelor prevederi ale ordonanţei de urgenţă care instituie obligaţii ale autorităţii contractante în raport cu anumite praguri valorice;
Multumesc de raspuns, mi-a fost de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de oferta cu faza finala electronica saltempo saltempo Buna ziua In cazul unei licitatii \\\\"cerere de oferta\\\\" cu faza finala electronica, am depasit valoare estimata a contractului cu aprox 5%. Pot fi ... (vezi toată discuția)
Licitaþie Katri Katri Am participat la o licitaţie publică – cerere de ofertă - unde criteriul de atribuire era preţul cel mai scăzut. Licitaţia a fost câştigată de ... (vezi toată discuția)
Oferta mea a depasit bugetul - ce se intampla? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am participat la o lictatie unde bugetul estimat in SEAP pentru acea procedura era de 1 mil de lei. AM fost doua firme participante. Firma mea ... (vezi toată discuția)