avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cerere de Oferta cu faza finala electronica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cerere de Oferta cu faza finala electronica

Buna ziua

In cazul unei licitatii "cerere de oferta" cu faza finala electronica, am depasit valoare estimata a contractului cu aprox 5%. Pot fi descalificat pentru acest motiv si sa nu mai intru in faza finala de licitatie? Inca nu am primit un raspuns de la autoritatea care a organizat licitatia dar au fost unele discutii la deschidere.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
saltempo, utilizator
Cel mai recent răspuns: saltempo , utilizator 15:42, 28 Mai 2013
din cate stiu nu se poate depasi valoarea estimata de catre autoritatea contractanta, mai citeste fisa de date mai atent , sigur scrie undeva ca nu se poate depasi valoarea estimata.
si inc ceva , vezi ca nu te anunta la licitatia electronica ca ai fost sau nu respins , abia dupa declararea castigatorului vei afla , mai suna la autoritatea contractanta si vezi ce-ti spun.

am gasit asta, si cred ca ramane la latitudinea lor daca ma descalifica sau nu:
art36/HG925/2010, sau poate un jurist sa confirme sau nu legea e interpretabila rau in cazul asta cred:

(1) Oferta este considerată inacceptabilă în următoarele situaţii:

e) preţul, fără TVA, inclus în propunerea financiară depăşeşte valoarea estimată comunicată prin anunţul/invitaţia de participare şi nu există posibilitatea disponibilizării de fonduri suplimentare pentru îndeplinirea contractului de achiziţie publică respectiv;

e1) preţul, fără TVA, inclus în propunerea financiară depăşeşte valoarea estimată comunicată prin anunţul/invitaţia de participare şi, deşi există posibilitatea disponibilizării de fonduri suplimentare pentru îndeplinirea contractului de achiziţie publică respectiv, se constată existenţa a cel puţin uneia dintre următoarele situaţii:

- preţul este cu mai mult de 10% mai mare decât valoarea estimată prevăzută în anunţul/invitaţia de participare;

- încheierea contractului la preţul respectiv ar conduce la eludarea aplicării acelor prevederi ale ordonanţei de urgenţă care instituie obligaţii ale autorităţii contractante în raport cu anumite praguri valorice;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice -oferte peste valoarea estimata paula manta paula manta Buna ziua, Cum procedez în situaţia în care valoarea propusă de toţi ofertantii pentru un contract furnizare este mai mare decât valoarea estimată de ... (vezi toată discuția)
Licitaþie Katri Katri Am participat la o licitaţie publică – cerere de ofertă - unde criteriul de atribuire era preţul cel mai scăzut. Licitaţia a fost câştigată de ... (vezi toată discuția)
Oferta mea a depasit bugetul - ce se intampla? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am participat la o lictatie unde bugetul estimat in SEAP pentru acea procedura era de 1 mil de lei. AM fost doua firme participante. Firma mea ... (vezi toată discuția)