avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare juridica infractiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare juridica infractiuni

Buna ziua!

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la incadrarea juridica a urmatoarelor fapte:
Salariatul unei societati comerciale a fost trimis intr-o delegatie, incredintandu-i-se autoturismul societatii si o suma de bani-avans spre decontare. Aceasta persoana a imprumutat o alta persoana cu o suma de bani din suma ce i-a fost incredintata de angajator. De asemenea, a vandut mai multi litri de benzina din rezervorul autoturismului incredintat.
Care este incadrarea juridica a acestor fapte?
Este posibil ca faptele descrise să nu intre în categoria infracţiunilor.
Nu văd pericolul social necesar calificării unei fapte ca infracţiune.
Este discutabil , făptuitorul a vândut combustibilul din rezervorul autoturismului de serviciu. A vândut ceva ce nu-i aparţinea lui, ci societăţii. A creat un prejudiciu societăţii, obţinând şi un folos material injust... Îmi amintesc de nişte cazri în care luicrători ai C.F.R. , vindeau combustibilul necesar transportului feroviar, şi erau cercetaţi penal.
NU-mi este clar totuşi ce anume reprezenta suma de bani împrumutată altei persoane ,, avans spre decontare,, , spune utilizatorul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt combustibil auto cosmin123456 cosmin123456 Buna ziua . In urma cu cateva zile am luat proasta decizie de a ajuta un prieten la greu (mentionez ca eram ultima lui sansa pt a nu-si pierde casa) si am ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si furt MaDaAlina MaDaAlina In vara lui 2016 am dat masina unei cunostinte sa o duca mai departe la reparat. In cateva etape am schimbat bateria, uleiul, anvelopele etc, asta sub ... (vezi toată discuția)
Furt si abuz de incredere! DOTZ DOTZ Deranjez cu o intrebare. As dori sa stiu daca diferenta dintre furt si abuz de incredere este aceea ca in cazul furtului, bunul a fost insusit fara acordul ... (vezi toată discuția)