avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire bunuri prin testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire bunuri prin testament

Buna! as dori sa imi spuneti si mie daca am o casa cumparata cu parintii si jumatate e pe mine si sotul meu si cealalta jumatate e pe parintii mei...(tatal meu mai are un copil din prima casatorie si nu am vrea ca dupa moartea lui sa ia parte din casa ) nu ar putea tatal meu sa isi faca un testament ca dupa moartea lui partea lui sa ne ramana noua si cat de puternic ar fi acel testament sa nu poate fi contestat si unde l-as putea face la avocat sau la un cabinet de notariat. Va rog mult indrumati-ma cum ar fi mai bine.
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 16:11, 13 Iunie 2012
tatal dvs poate face un testament in acest sens , insa daca tatl nu mai are si alte bunuri in proprietate, si prin urmare ii afecteaza rezerva succseorala a fratelui dvs vitreg, testamentul poate fi desffintat in parte , astfel incat partea de rezerva succesorala a fratelui sa nu fie afectat.
cea mai buna varianta ar fi un contract de vanzare cumpare intre dvs si tata , acesta nefiind desfiintat ulterior.
in ambele cazuri actele se vor intocmi in fata notarului (vorbim de testament= doar act autentic in fata notarului si nu la avocat , si vanzare= doar la notar obietcul este un imobil )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Anca_chi Anca_chi Buna ziua. Bunica mea din partea tatalui care ne a crescut pe mine si pe fratele meu de la 7 ani de cand parintii au divortat vrea sa ne lase o parte din avere ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune / gargamella gargamella Parintii mei nu au fost casatoriti , au trait impreuna 43 de ani, in concubinaj - impreuna au 5 copii - tatal meu mai are un copil dintr-o alta relatie( acum ... (vezi toată discuția)