avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... De ce sunt asa de putine plangeri la CEDO?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

De ce sunt asa de putine plangeri la CEDO?

De ce sunt asa de putine plangeri la CEDO impotriva Romaniei? Domnii magistrati fac abuzuri fara numar... se poate vedea acest lucru pur si simplu din presa locala. Atunci ? de ce sunt anul acesta inregistrate doar 33 cazuri la CEDO ?

[ link extern ]


Isi selecteaza ei ce cazuri sa rezolve si ce cazuri, nu? Vad acolo pe site si multe "inadmisibile" eu nu mai inteleg nimic...sper ca cineva sa ma lumineze...

Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 15:12, 13 Iunie 2012
Stimat forumist,

Vă înșelați, anul acesta nu sunt înregistrate doar 33 cereri. Cazurile înregistrate sunt cu mult, mult mai numeroase, problema este că în mare măsură sunt inadmisibile vădit.

Deși link-ul arătate nu merge, deci nu știu la ce vă referiți, este posibil să confundați cererile înregistrate - necomunicate, cu cererile admise în principiu, pentru care nu s-a dat pronunțat inadmisibilitate vădită. Acestea sunt cazurile comunicate de către CEDO.

Cu stimă.


Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
andreigrigoriu, moderator
Ok , trebuie sa mergeti aici :

[ link extern ]

si sa scrieti Romania ca parte, si la data sa puneti de la 01/01/2012 ... are sa vedeti doar 33 de cazuri ... care sunt luate spre judecare?!
Stimat forumist,

Pe acest portal nu sun afișate inadmisibilitățile vădite, pronunțate în prima etapă a procedurilor CEDO. Acestea nu sunt publice.

Deciziile de inadmisibilitate disponibile pe HUDOC nu sunt cele vădite, ci cele pronunțate în cea de-a doua etapă a procedurilor, o etapă publică și contradictorie. În această etapă, o cerere este declarată inadmisibilă dacă, în urma analizei contradictorii cu Statul, în procedura publică, nu reiese o încălcare a unui drept protejat de Convenție, sau pot exista discuții privind competența - dar discuții ample, care atrag judecarea pricinii, nu inadmisibilitatea vădită.

Pe scurt, există două tipuri de inadmisibilități:
* inadmisibilități pronunțate în prima etapă, inadmisibilități vădite - peste 90-95%sunt astfel de inadmisibilități ;
* inadmisibilitățile pronunțate în procedura contradictorie și publică, exclusiv acestea regăsindu-se pe HUDOC.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
andreigrigoriu, moderator
Am inteles tot cautand pe google ca s-ar da mai multe inadmisibilitati aiurea de catre CEDO in prima etapa, doar de dragul de-a scapa de dosare. E adevarat?

Si da totusi ... 33-38 de plangeri acceptate impotriva romaniei sunt putine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre cedo categoric categoric Cam cate plangeri intocmesc Romanii anual catre CEDO si cate ajung sa fie luate in considerare anual? (vezi toată discuția)
Durata proces cedo oancon oancon Care este termenul in care CEDO se pronunta in legatura cu admisibilitatea unei plangeri? (vezi toată discuția)
Portal cedo CRISTY40 CRISTY40 Am un dosar la CEDO, a carui nr de inregistrare l-am primit in Iunie anul curent,exista vreun portal in care pot sa verific dosarul? Va multumesc (vezi toată discuția)