avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general radire firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

radire firma

Daca o firma nu a predat bilant de 2 ani, nu a predat declaratia 101, nu se mai gaseste la sediul declarat, de ce nu pateste nimic?
Nu se radiaza din oficiu? Nici Finantele si nici Camera de comert nu face nimic? Poate sa stea linistit inca 10 ani asa?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:39, 14 Iunie 2012
Conform art.41 din Legea contabilitatii nr.82/1991,cu modificarile si completarile ulterioare,nedepunerea situatiilor financiare anuale(inclusiv bilantul contabil)se sanctioneaza cu amenda de 2000-5000 lei,de catre persoane cu atributii de inspectie fiscala , control financiar si de personalul altor directii din cadrul Ministerului Finantelor Publice(la nivel judetean de catre DGFP).
In ce priveste procedura de dizolvare(aceasta fiind prima etapa),probabil a fost declansata de catre Oficiul Registrului Comertului unde a fost inregistrata firma.
din pacate nu a fost! Firma are un administrator unic plecat din tara de 2 ani. Cineva a facut stampila fara sa aiba actele firmei sau acordul administratorului!!!- numai la noi se poate si asta! Factureaza in prostie marfa si face ahizitii din strainatate pe firma fara sa intrebe nimeni cum?! Nici macar la finante nu e pe "lista neagra firma" cu toate ca nu are predate bilant, 101, etc.
Acel cineva mai are o firma inchisa deja pe care mai face facturi si acum. Ce se poate face?
Faceti o sesizare la DIICOT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl nity nity Buna ziua!, am un SRL si sunt asociat unic al acesteia din 2004. Nu am avut activitate decat vre-un an de zile, nu am datorii, firma e curata, odata cu ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant stegeran_b stegeran_b Am o firma suspendata din februarie 2010 pe care nu vreau sa o mai activez. daca nu depun bilanturile de acum inainte ce se intampla? o radiaza din oficiu daca ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru nedepunere la termen bilant ong andrad84 andrad84 Buna seara, Stiu ca data limita pentru depunerea bilantului pentru ONG-uri este 29.04 (conf. site-ului ANAF). M-ar ineteresa va rog daca se da amenda si cat ... (vezi toată discuția)