avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie somaj

Buna ziua ! Va rog din suflet sa ma lamuriti intr-o problema. Am 36 de ani si mi-am continuat studiile la cursuri frecventa redusa ale unui liceu pe care l-am absolvit in data de 1 Iunie 2012. In data de 7 Iunie am mers la o firma sa ma angajez unde mi s-a completat contractul individual de munca pe o perioada determinata pe o luna, si cu perioada de proba de 5 zile. Mi s-a spus sa ma prezint la lucru a doua zi pe data de 08-06 2012 la ora 7. Zis si facut dar cand am ajuns dimineata mi s-a spus sa vin la orele 14.... Apoi mi sau mai spus si multe alte lucruri : salariul la inceput era de 700 ron apoi era de 530 ron , programul de la 7 la 15.30 s-a transformat in ture inclusiv ture de noapte si multe alte conditii asemanatoare armatei la jandarmi pe care am facut-o. In aceste conditii am incercat sa port o discutie cu doamna de la resurse umane (aceasta fiind mereu grabita, probabil intentionat) care mi-a pus demisia in fata. Intre timp am aflat conternat ca nu mai pot beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent. De ce ? pentru ca eu nu am efectuat nici macar o ora de activitate, contractul de munca avand aceeasi data cu demisia. Va rog sa ma lamuriti pentru ca de atunci ma plimb in fiecare zi de la ITM la SOMAJ, de la un birou la altul unde mi se spune ca am fost inregistrat in Revisal. Eu am facut eforturi foarte mari fiind familist sa-m continui studiile si pana imi gaseam un loc de munca mise pare corect si legal sa beneficiez de putinii bani ai ajutorului de somaj. Va multumesc si va rog ajutati-ma ptr. ca la aceste institutii nimeni nu-mi explica ceva concret, iar eu nu cunosc legea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 13 Iunie 2012
Ati facut o greseala care acum va costa .. v-am dat demisia, situatie in care potrivit legislatiei in materie nu puteti sa beneficiati de somaj ...

Demisia nu se afla printre motivele neimputabile salariatului care ii dau acestuia posibilitatea de a beneficia de indemnizația de somaj.
Pai cum altfel puteam sa scap de la firma respectiva si de ce nu mai am statut de absolvent, avand in vedere ca acel contract de munca era prevazut cu o perioada de proba de 5 zile cand exsista posibilitatea ca celor de la firma sau mie sa nu ne convina unul de celalalt. Deci nu se mai poate face chiar nimic ? Va multumesc !
Din momentul angajarii aveti alt statut , de aceea nu mai aveti cum sa fiti considerat absolvent.

Incetarea raportului de munca pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba este in avantajul salariatului numai daca notificarea incetarii este formulata de catre angajator , in caz contrar, situatia este identica cu cea a incetarii raportului de munca prin demisie sau cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate beneficia de indemnizatie de somaj? anitsirc anitsirc O persoana care a lucrat un an de zile, apoi a avut o intrerupere de 2 luni (fiind desfiintat postul). In acest timp persoana a absolvit la fara frecventa un ... (vezi toată discuția)
Mi-au cerut demisia la 7 zile dupa intoarcerea din concediu de ingrijire a copilului serval serval Buna ziua. (pentru mine nu e!) am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Pe data de 10 mai fetita a implinit 2 ani, asa ca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Somaj? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as avea o problema si anume:sunt angajata la o firma din 15.08.2008 si pana in prezent,am fost luata din somaj,dupa terminarea facultatii.Acum am ... (vezi toată discuția)