avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata asociatie

de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa meteorica pentru doua persoane.ce trebuie sa platesc si cat in cazul in care nu mai locuieste nimeni acolo
va multumesc
am inteles ca trebuie sa platesc cheltuielile comune dar dl de la asociatie imi calculeaza cheltuielile administrative ptr 2 persoane, spunand ca avem contract ptr 2 persoane, adica cate am stat inainte acolo, ceea ce nu inteleg de ce. va multumesc pentru raspuns
Si daca inainte locuiau 10 persoane si acum nu mai locuieste nimeni, trecea 10 persoane la plata?
Legea 230/2007:
Art. 47. - Cheltuielile asociatiei de proprietari sunt urmatoarele:
a) cheltuieli pe numar de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in proprietati individuale;
b) cheltuieli pe consumuri individuale;
c) cheltuieli pe cota-parte indiviza, in functie de suprafata utila a proprietatii individuale;
d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociatiei de proprietari;
e) cheltuieli pe consumatori tehnici;
f) cheltuieli de alta natura.


adriantot a scris:

ynocentta a scris:

De exemplu, chiar daca nu locuieste nimeni, odata pe sapatamana trece cineva pe la apartament si uda florile, spala, curata balconul...


Nu este obligatoriu ca in perioada in care apartamentul nu este locuit ,proprietarul sa se complice cu aspecte de genul precizate de dvs

Imi pare rau ca nu ati inteles nimic. Am scris clar si-ati reluat prin citat faptul ca este doar un "exemplu" cu apa de udat florile.
Dumneavoastra confundati cheltuielile ce se repartizeaza pe numar de persoane cu cheltuielile pe consumuri individuale.
Ca sa le aflati, va rog sa consultati HG 1588/2007 care trateaza cheltuielile pe numar de persoane in art. 34-38, iar cheltuielile pe consumuri individuale in art. 39-42.
Daca un proprietar locuieste 5-10 zile in apartament va consuma apa si-aceasta se inregistreaza pe apometru, iar pe lista de plata va apare acel consum individual (2-3-7 m.c. apa) si zero persoane pentru ca omul lipseste peste jumatate de luna.
La fel cu energia termica inregistrata de repartitoarele de pe calorifere. Chiar daca nu locuieste nimeni in apartament, daca sunt lasate deschise caloriferele se va inregistra consum conform indexului repartitorului. Si-acesta este o cheltuiala imdividuala, o cheltuiala ce nu depinde de cota indiviza sau de numarul de persoane.
nu mai locuim la garsoniera,

Apreciez ca exista o diferenta semnificativa intre subiectul expus discutiei respectiv nu mai locuim in garsoniera si cazurile exceptie la lege pe care le invocati dvs cu "udatul florilor cand proprietarul este plecat din imobil "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna - refuz stergere persoana de la intretinere ana199 ana199 pana in momentul de fata in apartament am figurat cu 1 persoana la intretinere.eu din noiembrie 2015 m-am mutat cu serviciul in alt oras, administratorul a ... (vezi toată discuția)
Locuinta de vacanta - ra carmenbucur carmenbucur Titlu : Locuinta de vacanta - care sunt cheltuielile corecte de achitat ??? Am o locuinta de vacanta, o garsoniera la munte, dar acolo ajung destul de ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuiala suporta la intetinere un apart fara locatar codanca codanca Buna ziua, Pentru un apartament in care nu locuieste nimeni, cel putin 2 luni, ce cheltuiala trebuie sa suporte la intretinere va rog? Apartamentul are ... (vezi toată discuția)