avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce cheltuiala suporta la intetinere un apart fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce cheltuiala suporta la intetinere un apart fara locatar

Buna ziua,
Pentru un apartament in care nu locuieste nimeni, cel putin 2 luni, ce cheltuiala trebuie sa suporte la intretinere va rog? Apartamentul are centrala proprie, deci gazele se platesc separat.

Puteti sa mi precizati in ce lege , hot de guvern, etc, se regaseste distributia cheltuielilor pt un apartament fara locatari.

multumesc anticipat

anca



Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:36, 3 Ianuarie 2016
Analizati disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
In cazul apartamentelor nelocuite-daca proprietarul a informat oficial in termen legal asociatia de proprietari,este necesar a se achita c/v cote comune,mai putin c/v consumuri individuale
Pentru un apartament nelocuit si anuntat la asociatie, asa cum s-a spus, in luna sau lunile respective se suporta de catre proprietar toate cheltuielile repartizate pe lista de plata. Administratorul va repartiza pe lista toate cheltuielile asa cum se repartizeaza pe oricare alt apartament cu aceeasi suprafata utila, toate consumurile individuale ale apartamentului (poate nu a locuit dar a trimis pe cineva si a udat florile, a spalat...), toate contriubutii legale la fonduri... Administratorul inregistrand "zero" persoane va rezulta pe lista de plata "zero" lei pentru cheltuielile repartizate pe persoane acestea fiin, deregula, energia electica pentru lift si iluminat casa scarii, gazul la comun (nu este cazul aici) si salubritatea (taxa pentru colectarea gunoiului) daca aceasta se plateste prin asociatiei si nu aveti contract separat cu regia de salubritate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asociatie simonasimona simonasimona de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune asociatie de proprietari alcaz alcaz Poate fi scutita o persoana de plata unor cheltuieli comune la asociatia de proprietari daca nu locuieste in apartamentul sau (fiind singurul locatar), care ... (vezi toată discuția)
Apartament nelocuit cheltuieli alexavlad alexavlad Care sunt cheltuielile ce trebuie achitate de proprietar pentru un apartament nelocuit de cativa ani ...? Apartamentul este situat in Piatra-Neamt daca se ... (vezi toată discuția)