avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare

Buna ziua.
Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie de catre judecatorie.

Admite cererea formulată de Biroul Executorului Judecătoresc B M, cu sediul în mun. , jud. Covasna. împotriva debitorilor K L, L , C J, C A M, cu toţii domiciliaţi în or. Covasna, str. , nr. , jud. Covasna. Încuviinţează executarea silită împotriva debitorului principal K L şi împotriva debitorilor garanţi L B, C J, C A M, în baza titlului executoriu constituit din contractul de împrumut nr. 154/18.05.2010 emis de creditoarea CAR Olt IFN SA, cu sediul în mun. Sf. Gh, str. N I, pentru suma de 11.095,26 lei şi penalităţile până la achitarea integrală a debitului, împreună cu cheltuielile de executare. Fără cheltuieli de judecată. Irevocabilă.

Intrebarea mea este.
Avand in vedere ca in sentinta nicaieri nu este mentionat dobanda, poate sa ma oblige la plata dobanzii incepand cu data in care s a admis incuviintarea executarii silite?
Sau trebuie sa platesc doar suma de 11095.26, plus cheltuieli de executare (cat poate fi maximul cat la suta din valoarea sumei executate?) + penalitatile conform contractului de credit, fara dobanda?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:51, 14 Iunie 2012
Veti plati exact cum s-a stabilit prin hotararea de incuviintare a executarii silite: suma restanta, penalitatile si cheltuielile de executare. Penalitatile se vor calcula conform clauzelor contractuale.
Conform hotararii instantei de judecata va revine obligatia sa achitati debitul precizat in titlul executoriu
Suplimentar,instanta de judecata,suverana in solutionare a dispus si aplicarea de penalitati de intarziere a intregului debit,achitare a sumei care se poate realiza imediat intr-o singura transa -fara aplicare de penalitati ,sau pe parcursul unei perioade mai indelungate de timp situatie in care executorul judecatoresc este autorizat sa calculeze si sa aplice penalitati de intarziere
am inteles, dar aceste penalitati sunt cele inscrise in contractul de credit la sectiunea penalitati de intarziere?
Cum pot afla eu acre este modalitatea de clacul a penalitatilor si daca este legala suma ce mi calculeaza executorul?
Deci in concluzie dobanda normala ce a calculat creditorul incepand din momentul incuviintarii executarii silite nu trebuie sa achit.
Nu penalitatile de intarziere au fost dispuse de instanta de judecata
Avand in vedere ca sunteti parte in dosarul de executare silita aveti dreptul sa cunoasteti toate documentele de la dosarul de executare silita,si in situatia in care apreciati incalcarea legii,puteti formula inclusiv contestatie la executarea silita
Dvs va revine la plata suma dispusa de instanta de judecata,eventual penalitatile de intarziere pana la acoperirea integrala a sumei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul dobanda dupa incuviintare executare silita. MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie. Solutie: Admite cererea formulată de Biroul Executorului Judecătoresc ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea executarii silite iulia2015 iulia2015 buna ziua.Va rog daca ma puteti ajuta cu lamurirea acestei expresii si anume incuviintarea executarii silite si anume cand o onstanta judecatoreasca adminte ... (vezi toată discuția)
Juridic Doina Hartagan Doina Hartagan Buna ziua .Este a doua luna când mi se retine din salariu (1450 se retine 400)Nu știu și nu am primit citație in proces .Am fost anunțată de contabilul ... (vezi toată discuția)