avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incuviintarea executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Incuviintarea executarii silite

buna ziua.Va rog daca ma puteti ajuta cu lamurirea acestei expresii si anume incuviintarea executarii silite si anume cand o onstanta judecatoreasca adminte incuviintarea excutarii silite , ce se executa prima data, suma restanta din credit dobanzi si penalitati , sau nu conteaza ordinea popririi? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 15:49, 17 August 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Incuviintarea executarii silite este o procedura indeplinita de executorul judecatoresc dupa ce primeste cererea de executare silita din partea creditorului. Executorul judecatoresc se duce la instanta cu cererea creditorului si cu titlul executoriu si solicita sa se incuviinteze executarea silita. Este o formalitate prin care instantele verifica daca intr-adevar exista un titlu executoriu pentru a incepe executarea.

Suma executata trebuie privita ca un tot unitar. Daca este vorba despre un credit, acesta se declara scadent anticipat (conform contractului de creditare, va include suma principala, dobanzi, penalitati si alte sume datorate in temeiul contractului). Intreaga suma astfel calculata se executata de catre executor, fara a se face vreo diferenta intre debit principal, dobanzi sau penalitati. In momentul in care se executa silit, contractul de credit se reziliaza si nu mai curg penalitati de intarziere conform contractului. Se calculeaza doar dobanda datorata pana la plata integrala. Aceasta dobanda se calculeaza la final, in functie de data la care se stinge debitul (care cuprinde intreaga suma datorata conform contractului si calculata la data declararii scadentei anticipate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie de catre judecatorie. Admite cererea formulată de Biroul Executorului ... (vezi toată discuția)
Poprire venituri salariat gillu gillu Buna ziua. In calitate de tert poprit am primit o adresa de infiintare a unei popriri, in cota de 1/3 din venitul net lunar datorat unui angajat. Executorul ... (vezi toată discuția)
Urgent executare silita! posibil abuz? adriana79 adriana79 Buna seara, Am o intrebare si va rog sa ma ajutati. Am facut un contract de credit cu ipoteca si am ajuns in imposibilitate de plata. La data de 02.02.2011 a ... (vezi toată discuția)