avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... mutare punct de lucru - revenire din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

mutare punct de lucru - revenire din CIC

Buna ziua,

daca angajatorul meu isi schimba punctul de lucru si o angajata trebuie sa revina din CIC dupa 2 ani. Ce pot face cu aceasta daca refuza sa vina in orasul unde se muta pct.de lucru?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:05, 14 Iunie 2012
o concediati prin reorganizare....
1. Salariata care revine din CCC trebuie sa reia activitatea in baza aceluiasi contract individual de munca (CIM), ce a fost suspendat pe perioada de CCC.

2. - Daca s-a mutat punctul de lucru in alta localitate inseamna ca s-a desfiintat locul de munca inscris in CIM si atunci va trebui sa o consultati pe salariata daca doreste sau nu sa mearga la noul loc de munca.
- Daca salariata este de acord atunci ii faceti un act aditional la CIM prin care ii modificati locul de munca.
- Daca salariata nu este de acord atunci o concediati cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si poate beneficia de indemnizatie de somaj.

3. Cand o concediati trebuie sa respectati prevederile din Codul muncii si din CCM aplicabil unitatii dvs. (ma refer in special la preaviz si la salariile compensatorii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea copilului frz frz m am intors la servici in date de 26.09.2013, dupa cei doi ani de cic dar surpriza domnul director m a anuntat verbal ca fabrica intra in reorganizare si ... (vezi toată discuția)
Cic NKL2111 NKL2111 Buna ziua, Eu sunt in cic pana in noiembrie, mi am ales varianta cu 1 an si zilele acestea m au sunat de la serviciu sa mi spuna ca punctul de lucru unde imi ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenire din concediu ingrijire copil V1978 V1978 Buna ziua! Poate angajatorul sa ma concedieze dupa revenirea din CIC (copil nascut in 2010) chiar daca nu este cazul de desfiintarea postului, reorganizare ... (vezi toată discuția)