avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte furate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte furate

buna ziua.prietenul meu si-a recuperat CI dar pasaportul nu sa mai gasit,,poate sa mearga la ambasada iraq din bucuresti cu CI si sa isi faca pasaportul din nou?
si ce acte mai are nevoie in afara de CI.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:49, 14 Iunie 2012
Documente necesare pentru eliberarea unui pasaport in caz de furt, pierdere, deteriorare sau distrugere
- cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, dupa caz, buletinul de identitate, aflate in termen de valabilitate, in original.
- cartea de identitate provizorie poate fi acceptata doar daca este insotita de certificatul de nastere -in original.
- dovada achitarii taxelor si tarifelor de emitere a pasaportului simplu electronic sau a pasaportului simplu temporar, completate pe numele titularului, in original;
Taxele pentru eliberarea pasaportului simplu electronic sunt urmatoarele:
32 RON – taxa consulara, care se achita la trezorerie;
244 RON – costul pasaportului se achita la unitatile C.E.C. Bank

In cazul furtului pasaportului se intocmeste proces – verbal de sanctionare contravetionala (amenda intre 30 lei si 50 lei).
In cazul in care se declara furtul unui pasaport, este necesara prezentarea unei adeverinte eliberate de organul de politie din tara sau din strainatate, din care sa rezulte declararea furtului.
Furtul pasaportului se declara de catre titular la cea mai apropiata unitate de politie din tara, sau dupa caz, de pe teritoriul statului in care s-a produs evenimentul, de unde va solicita eliberarea unei adeverinte care sa ateste declararea evenimentului respectiv.
In cazul declararii furtului pasaportului la cea mai apropiata unitate de politie din strainatate, adeverinta va fi insotita si de o traducere a acesteia, efectuata de un traducator/unitate autorizata.
Respectivul prieten este cetatean roman sau irakian? Formulati intrebarea mai clar
@ynnocenta
In cazul furtului pasaportului se intocmeste proces – verbal de sanctionare contravetionala (amenda intre 30 lei si 50 lei).
Unde Doamne iarta-ma ati gasit asta :-/

smyle, va rog nu deschideti topic nou pentru intrebari legate de aceeasi problema, continuati discutiile acolo unde le-ati inceput.
Prietenul dvs. fiind irakian, ar trebui sa va adresati ambasadei acestei tari in Romania:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport la urgenta bobo-bogdan bobo-bogdan Astazi mi-a fost furata borseta in care aveam pasaportul . Pot obtine un altul pana maine seara , in conditiile in care eu miercuri dimineata plec in Egipt ... (vezi toată discuția)
Pasaport pierdut iulia pastrama iulia pastrama Care este procedura pentru obtinerea unui pasaport nou, pentru un minor, in situatia in care acesta a pierdut pasaportul ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Pierdut pasaport in strainatate adrian.ivanciu adrian.ivanciu Buna ziua, Fratele meu care este marinar, si la momentul actual se afla in voiaj, si-a pierdut de curand pasaportul. Va rog sa-mi spuneti ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)