avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport la urgenta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport la urgenta

Astazi mi-a fost furata borseta in care aveam pasaportul . Pot obtine un altul pana maine seara , in conditiile in care eu miercuri dimineata plec in Egipt ?
Daca da , care este procedura ?
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 23:00, 20 August 2012
urgenta inseamna 3 zile!!

puteti motiva urgenta urgentei prezentand documentele de calatorie (bilet de avion, de tren, vapor, ce aveti), plangeti,:(( faceti tumbe :rofl:si poate va rezolva pana maine seara.

DOCUMENTE NECESARE PENTRU ELIBERAREA PAªAPORTULUI SIMPLU ELECTRONIC:

a) ÎN CAZUL PERSOANELOR MAJORE CU DOMICILIUL ÎN ROMÂNIA.

- cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, dupã caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original;
- dovada achitării taxelor pentru emiterea paşaportului, în original;
- paşaportul anterior, în original, dacã este cazul.

NOTÃ:
- documentele se depun personal, de catre solicitanti;
- la depunerea cererii, solicitantului i se preiau impresiunile digitale şi imaginea facialã (sunt exceptate de la obligaţia de furnizare a impresiunilor digitale persoanele pentru care prelevarea amprentelor digitale este fizic imposibilã )

ELIBERAREA PAªAPOARTELOR SIMPLE ELECTRONICE/TEMPORARE DECLARATE FURATE.

Pentru eliberarea paşaportului simplu electronic sau simplu temporar în cazul furtului paşaportului deţinut anterior, pe lângă documentele menţionate mai sus, se va prezenta şi o adeverinţă eliberată de organele de poliţie din România sau dovada/adeverinţa eliberată de autorităţile de pe teritoriul statului în care s-a produs evenimentul, însotită şi de traducerea acesteia, efectuată de un traducător autorizat, care să ateste declararea evenimentului respectiv.
Furtul documentului de cãlãtorie se declarã de îndatã, la cea mai apropiatã unitate de poliţie din ţarã sau, dupã caz, de pe teritoriul statului în care s-a produs evenimentul, solicitând eliberarea unei adeverinţe care sã ateste declararea evenimentului respectiv.

[ link extern ]

TARIFE

1. Pentru cererile pentru eliberarea paşaportului simplu electronic depuse în ţară:
- 244 lei costul paşaportului şi 32 lei taxa consulară.
2. Pentru cererile pentru eliberarea paşaportului simplu temporar depuse în ţară:
- 84 lei costul paşaportului, 32 lei taxa consulară şi 100 lei tariful suplimentar
prevăzut de Legea nr. 248/2005.

dati-i drumul la alergatura si nu mai stati pe net daca vreti sa vedeti piramidele!

PS: in Egipt se negociaza absolut orice inclusiv tarifele la taxi. neaparat de urcat in turnul televiziunii din Cairo daca ajungeti pe acolo.:)
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
cyan, moderator
Puteti obtine pasaport temporar. Se elibereaza mult mai repede.
Va recomand sa-l declarati pierdut, ca procedura sa "mearga " mult mai usor si repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport urgente adelinchiva adelinchiva Buna ziua, luni am programata o plecare in Thailanda si am pasaportul expirat, sunt interesat cat de repede pot obtine un pasaport nou, si ce tip de pasaport? ... (vezi toată discuția)
Acte furate smyle smyle buna ziua.prietenul meu si-a recuperat CI dar pasaportul nu sa mai gasit,,poate sa mearga la ambasada iraq din bucuresti cu CI si sa isi faca pasaportul din ... (vezi toată discuția)
Pasaport in regim de urgenta rosiulia rosiulia Buna as vrea si eu sa stiu daca se poate face eliberarea unui pasaport simplu electronic in regim de urgenta. As vrea sa merg in vacanta cu iubitul in ... (vezi toată discuția)