avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident de munca

Buna ziua, sotul meu lucreaza la o firma unde se asambleza tractoare si a avut un accident de munca luna trecuta, i-a cazut un sasiu de tractor pe un picior .Incidentul s-a petrecut in felul urmator : el a agatat sasiul in macaraua care urma sa-l duca in alt loc ,mai avea de strins un surb si fiind aplecat nu a vazut ca vine o alta macara si s-a ciocnit de macaraua lui si nici nu afost avertizat in vreun fel,macaraua cu sasiul la care lucra a facut bulans desprinzindu-se si cazindu-i pe piciorul drept fracturandu-il. Firma a recunoscut accidentul de munca ,dar la spital i sa cerut o adeverinta prin care sa reiasa ca a fost accident de munca ,dar firma nu mi-a dat asadar pe certificatul medical emis dela spital i sa trecut codul 01 boala obisnuita in loc de 03 accident de munca .Intreb ce ie de facut?
Cel mai recent răspuns: sinteanoana , utilizator 09:14, 20 Iulie 2012
florineloprea a scris:

Fără să mai dau copy-paste de prin lege, rămân la părerea că dosarul de cercetare se încheie cu FIAM.

Legile sunt facute sa unifice "parerile" si sa rezulte un singur mod de interpretare, iar practica e foarte importanta in intelegerea prevederilor legale.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
inspectorSSM, utilizator
azi am aflat ca accidentul este cercetat si de politie
Da asa este normal, politia in urma cercetarii va constata daca se impune transmiterea catre procuratura a eventualelor propuneri pentru cercetare penală. Politia deobicei solicita o copie a procesului verbal de cercetare intocmit de comsia de cercetare numita de angajator care va fi piesa in dosarul intocmit de ei.
vreau sa stiu in cat timp se primeste dosarul inapoi de la ITM cu raportul de cercetare,daca firma la depus in 15,16 iunie si as putea si eu in posesia unei copii
As vrea sa stiu daca am dreptul la ocopie a dosarului de cercetare avizat de ITM si sa-mi scrie-ti articolul si legea daca se poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În urma unui accident la locul de munca, eu am făcut demersurile ... Marius Ionescu2021 Marius Ionescu2021 În urma unui accident la locul de munca, eu am făcut demersurile către politie itm pentru a declara accidentul. Angajatorul aflând ulterior când au ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Corrina001 Corrina001 In data de 25 martie ac am avut un accident de munca in care am ramas fara 3 degete la mana stanga. Care este perioada maxima pe care se pot intinde ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! exista un termen de depunere a unui dosar de cercetare ... floriontehnic floriontehnic Buna ziua! Exista un termen de depunere a unui dosar de cercetare accident de munca la ITM? Multumesc ! (vezi toată discuția)