avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Exista un termen de depunere a unui dosar ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Exista un termen de depunere a unui dosar de cercetare ...


Buna ziua!
Exista un termen de depunere a unui dosar de cercetare accident de munca la ITM?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:42, 27 Aprilie 2022
In baza procesului-verbal de cercetare întocmit de persoanele împuternicite prin lege, angajatorul la care se înregistrează accidentul va completa FIAM.

FIAM se completează pentru fiecare persoană accidentată în câte 4 exemplare care se înaintează spre avizare după cum urmează:
a) inspectoratului teritorial de muncă care a avizat dosarul de cercetare întocmit de comisia angajatorului, în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea avizului;

b) inspectoratului teritorial de muncă care a efectuat cercetarea, în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea procesului-verbal de cercetare.

Verificarea şi avizarea FIAM de către inspectoratul teritorial de muncă se fac în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea formularului.
Sursa: [ link extern ]
Buna ziua,

A rezultat deces/invaliditate in urma evenimentului sau doar incapacitate temporara de munca-itm?

In cazul in care a rezultat doar itm atunci cercetarea se incheie in 10 zile de la producerea evenimentului ( mai puteti cere amanare daca mai aveti nevoie de acte de la spital/politie...)- Art. 120 din H.G. 1425/2006- si se depune la ITM in 5 zile de la finalizare-Art. 125 din acelasi H.G.

Abia apoi urmeaza completarea FIAM, depunerea lui la la ITM si apoi la Casa de Pensii.

H.G.-ul il aveti mai jos
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2022
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se completeaza/transmite fiam dirtu dirtu Avem un accident de munca cu deces pe loc produs in 09.05.2019. Astazi am primit PV de la ITM care contine mai multe masuri inclusiv amenzi. PV nu contine si ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare accident de munca gheil gheil Buna ziua, la cat timp se poate face o contestatie asupra unui proces verbal de constatare a accidentului de munca si de cand incepe sa curga acest timp. Unde ... (vezi toată discuția)
În urma unui accident la locul de munca, eu am făcut demersurile ... Marius Ionescu2021 Marius Ionescu2021 În urma unui accident la locul de munca, eu am făcut demersurile către politie itm pentru a declara accidentul. Angajatorul aflând ulterior când au ... (vezi toată discuția)