avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident de munca-culpa comuna.Ce pot face in acest ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident de munca-culpa comuna.Ce pot face in acest caz?

In urma accidentului de munca s-a stabilit de instanta culpa comuna , adica a firmei cat si a mea. Pot face plangere penala sau civila inpotriva persoanelor care se fac vinovate ? In urma accidentului de munca am ramas cu urmari ce le voi avea toata viata .

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:32, 26 Iunie 2012
Daca nu dorit sa dati amanunte despre modul in care s-a produs si sa indicati situatia reala , nu puteti fi ajutat.
Este ultimul meu apel , dar cu respect , mi se pare , ori ca ascundeti ceva , ori ca nu doriti sa dati amanunte.
In aceasta situatie , orice ajutor este imposibil.
In 2010 am avut de executat o lucrare la inaltime in cadrul firmei si in momentul cand am pus mana pe echipamentele la care trebuia sa intervin m-am electrocutat pierzandu-mi cunostinta, iar dupa un timp mi-am revenit. Firma a facut o comisie care a facut cercetarea accidentului de munca scotinduma vinovat ca nu am verificat existrenta sau inexistenta unui curent electric. Am fost sanctionat cu advertisment scris si am inaintat proces in care am cerut anularea advertismentului , anularea procesului verbal de cercetare si daune morale . Dupa 2 ani , avand suport material mai mare ca al meu solutia a fost se admite in parte retinand culpa mea ca nu am verificat desi ei nu au probat ca aveam pe inventar cu ce proba , iar eu am depus inventar personal si reiesea ca nu aveam cu ce verifica, instructajul SSM nu-l aveam facut de 1 an jumate , echipament de protectie nu exista . Ma intereseaza daca pot inainta in instanta persoanele care reies vinovate in procesul verbal de cercetare pe langa mine , desi 2 din ele fac parte chiar din comisie. Instanta a retinut si culpa angajatorului in ultima hotarare data. Se retine culpa comuna in ultima hotarare. Pot inanta actiune civila sau penala contra persoanelor care se fac vinovate de producerea accidentului de munca , desi instanta retine culpa comuna ?
In masura in care situatia poate fi dovedita , va puteti adresa pe cale civila , in pretentii pentru obtinerea eventualelor despagubiri , in functie de culpele stabilite de lege si de problemele de sanatate pe care le aveti , in functie de orice alte eventuale daune care pot fi dovedite.
In masura posibilitatilor financiare , luati legatura cu un avocat care sa va ajute in intreprinderea acestui demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca mortal nadia_odagiu nadia_odagiu nu se cunoaste a cui a fost culpa, expertiza judecatoeasca va veni abia peste 2 luni.Ce poate face familia?Care este suma pe care ar trebui sa o pretinda ... (vezi toată discuția)
Am avut un accident la bungee jumping și consider că a fost din cauza persoanei care se ocupa de activitate. vreau să cer daune morale și materiale, care sunt pașii? kicker kicker Bună ziua! Situația este următoare: Pe 21.09.2019 am fost la Cheile Râșnoavei să fac bungee jumping. Nu era persoana cu care mai sărisem, era cineva ... (vezi toată discuția)
Accident rutier/de traseu cosmina2014 cosmina2014 Buna ziua, Doresc sa va adresez si eu o intrebare: Tatal meu a fost victima unui accident (de traseu ) de circulatie in dec.2013, cand se intorcea de la ... (vezi toată discuția)