avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contractul de mandat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contractul de mandat

Daca o persoana este angajata cu contract de mandat in cadrul unei asociatii de proprietari ce contributii trebuie platite la stat?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:00, 15 Iunie 2012
Contractul de mandat se intocmeste numai pentru functii alese, nu pentru angajari.
Presedintele de asociatie, cenzorul ales in AG pot fi remunerati prin acest gen de contract.
Contractele de mandat se declara la fisc pe Decl.112, in sectiuna A la titlul "cenzori si membri ai consiliului de administratie", se completeaza indemnizatia bruta si programul din spatele formularului va completa automat contributiile obligatorii.

De regula sunt aceleasi ca pentru un contract de munca, mai putin somajul (angajat si angajator).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii de plata si declaratii pt presedinte as proprietari -pensionar marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna seara. 1.Pt.un presedinte al as.de proprietari -pensionar,incadrat pe baza unei conventii civile de 100 ron pe luna-brut, ce obligatii trebuie ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venitul din contract de mandat suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa imi spuneti pentru persoanlele angajate pe baza contractului de mandat in cadrul unei asociatii de proprietari ce contributii se platesc si unde se ... (vezi toată discuția)
Asociatii de propietari - angajari romica_mi romica_mi Care sunt formele de angajare ale personalului din asociatie si ce contributii sociale revin fiecaruia atat asiguratului cat si angajatorului daca: - ... (vezi toată discuția)