avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare birotica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare birotica

Care sunt conditiile pt.a se calcula amortizare pt. niste articole de birotica (am citit undeva ca trebuie sa aibe o valoare de peste 1800 lei). Sunt titular de intrepr.individuala si am cumparat o imprimanta de 500 lei si un aparat foto de 900 lei. Cheltuielile le trec in jurnal la datele la care au fost cumparate sau trebuie sa calculez amortizare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 12:33, 13 Octombrie 2010
ce ati cumparat Dvs pot fi obiecte de inventar ;
Faceti NIR ( nota intrare receptie) , BC ( bon consum ) ; se trec pe cheltuieli in registrul de incasari si plati , la data platii facturii, sint cheltuieli deductibile si va avantajeaza mai bine asa decit mijloace fixe ( oricum valoarea lor e mult sub 1800 lei , cit e limita la mijloace fixe ) in sensul impozitului pe venit .
am achizitionat un laptop in valoare de 2000 lei + 480 lei TVA = 2480 lei.
banuiesc ca este un mijloc fix (depaseste 1800 lei). imi deduc TVA-ul in intregime in trim.3 (platesc TVA trimestrial), iar cei 2000 lei ii trec in registrul de vanzari si plati cate 2000 / X ani (perioada de amortizare) / 12 luni ? care este perioada de amortizare pt.aceasta achizitie?
multumesc!
- da , este mijloc fix
- da , deduceti tva la trim 3
- se amortizeaza intre 2-4 ani, cf catalog ; recomand 2 ani , amortizare liniara
- in registru de incasari si plati, se inregistreaza amortizarea , asa cum ati spus, 2000:2:12 = 83,33 lei/ luna
-puteti trece anual amortizarea , pentru ca ea conteaza la calcul impozit venit
- mai aveti de facut o fisa a mijlocului fix ( vezi model in omef 3512) si NIR
multumesc!
imi puteti preciza, va rog, unde gasesc acest catalog cu perioadele de amortizare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obicte de inventar pohata pohata BUNA ZIUA am primit o donatie (cadou) de la o persoana mai multe obiecte care i-mi sunt necesare unui IF si vreau sa le inventariez CUM SE PROCEDEAZA ... (vezi toată discuția)
Cum ma inregistrez? mmanu mmanu buna ziua am achizitionat un monitor pt calculator valoare cu tva 2023 iar valoare fara tva 1700 lei eu ma gandesc ca este obiect de inventar pentru ca ... (vezi toată discuția)
Transpunere in registre a mijloacelor fixe big_bughy big_bughy Buna ziua, E primul an cand trebuie sa fac singur lucrul asta si sunt unele lucruri pe care nu le inteleg. Cum voi trece mijloacele fixe (valoare ... (vezi toată discuția)