avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme hidroizolatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme hidroizolatie

buna ziua, va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu cateva lamuriri,locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele , la etajul 4 , am facut hidroizolatia in anul 2002 , acum imi ploua in casa , am lua t legatura cu vecinii , trebuie sa specific ca vecinii mei de palier nu sunt interesati de inlocuirea hidroizolatiei unul motivand ca vrea sa vanda ap iar iar la celalat ap a murit propietarul iar , mostenitorii nu se inteleg intre ei , am luat legatura cu ceilalti vecini si mi s-a apus ca nu sunt de acord cu inlocuirea hidroizolatiei pentru ca nu e deterioarata pe o suprafata mai mare de 20% , intrebare cine face aceasta constatare? ce lege stabileste ca trebuie sa fie degradata 20% din suprafata ? sau dupa ce perioada se poate schimba hidroizolatia , care e procedura , trebuie facuta sedinta cu propietarii sa le ceara acordul sau comitetul executiv al asociatiei de prop decide sa repare terasa?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:10, 20 Iunie 2012
Nu are rost sa stati la discutii cu vecinul ! Dvs aveti treaba doar cu presedintele asociatiei care trebuie sa ia masuri urgente de remedierea a problemei ca doar nimeni nu poate controla starea vremii....
Am vazut ca hidroizolatia este facuta in 2002 si , de obicei, la o astfel de lucrare termenul de garantie este de 10 ani, lucru pe care il puteti verifica si atunci reparatia se va face gratuit de catre firma care a executat lucrarea, daca mai exista.....Dar, repet, trebuie verificat in contractul lucrarii !
Nu exista nici o prevedere legala privind reparatia doar peste un anumit procent de deterioare : infiltratia produsa in apartamentul dvs poate sa nici nu aiba un corespndent in uzura termoizolatiei, dar totusi apa a patruns !
Daca nu primiti un raspuns clar privind data cand se va efectua reparatia, faceti si cerere scrisa catre presedinte, cu numar de inregistrare, si ulterior puteti apela la masurile legale.....
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Daniel4x4, utilizator
daca nu va suparati, care sunt aceste masuri legale la care pot apela , la care faceti de fapt referire , in caz ca nu se rezolva ?
Adica ii puteti chema in instanta pentru neindeplinirea atributiilor legale care le revin conform legii 230/2007, art.30, lit.d), care se refera si la repararea partilor comune, terasa fiind parte comuna......
Cred ca e suficient si doar daca le aratati acest articol si sa inceapa sa coopereze si sa nu fiti nevoit sa ajungeti in instanta, ca pana la urma, sunteti interesat sa se repare terasa, nu sa pierdeti vremea prin instante......
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
Daniel4x4, utilizator
andreeadascalu a scris:
exista vre-un act normativ care sa reglementeze cat % din suprafata trebuie sa fie deteriorat ca sa se inlocuiasca hidroizolatia ?

Nu se pune problema existentei vreunui act normativ in acest sens. Orice om gospodar stie ca daca astazi se umezeste tavanul un pic, peste o lua sau la ploaia urmatoare va forma o pata mai mare, peste inca o luna cade tencuiala iar in luna urmatoare trebuie colectate picaturile de apa in lighean si pagubele vor fi din ce in ce mai mari. Asa ca trebuie sa se faca reparatia de la primele semne ca se infiltreaza apa din terasa.
ce termen trebuie sa treaca de cand a fost inlocuita ultima data? sau cand se inlocuieste si cand se carpeste pe ici pe colo?

Apa ce se infiltreaza nu tine cont de termenii stabiliti de oameni. Poate sa existe un termen de garantie stabilit prin contract cu executantul ultimei lucrari si-acest termen este de maxim 3 ani pentru executia lucrarii in conditiile respectarii clauzelor contractuale... Dar defectiunea poate apare peste un an sau peste 4 ani. Daca apare peste un an se anunta executantul care vine constata si remediaza defectiunea daca s-au respectat termenii contractuali. Daca se intampla peste 4 ani, nu mai este in garantie si se executa reparatia cu banii asociatiei.
La o terasa bine intretinuta se fac mereu lucrari de intretinere (nu de carpire chiar daca acceptam acest termen popular) si numai la o terasa neintretinuta de ani de zile este nevoie inlocuirea vechii hidroizolatii.
Daca la 200 m.p. de terasa se constata 3 gauri de cativa centimetri prin care se infiltreaza apa, de de sa inlocuim intreaga terasa? Se curata, se incizeaza, se usuca si lipeste materialul vechi si-apoi se aplica un singur strat pe intreaga suprafat de 200 m.p. inclusiv pe aticuri, pe unde patrunde apa de cele mai multe ori ca si in zona aerisitilor, a coloanelor de apa pluviala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea intretinerii partilor comune este a administratiei sau a proprietarilor afectati? maarkyM maarkyM Buna ziua, Am facut recent , la inceputul lui Iulie 2013, o sesizare scrisa semnata de vecinii de la etajul 4/4 catre asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de vecinul de la iii ciucuadrian ciucuadrian Buna seara. Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa ... (vezi toată discuția)