andreeadascalu a scris:
exista vre-un act normativ care sa reglementeze cat % din suprafata trebuie sa fie deteriorat ca sa se inlocuiasca hidroizolatia ?
Nu se pune problema existentei vreunui act normativ in acest sens. Orice om gospodar stie ca daca astazi se umezeste tavanul un pic, peste o lua sau la ploaia urmatoare va forma o pata mai mare, peste inca o luna cade tencuiala iar in luna urmatoare trebuie colectate picaturile de apa in lighean si pagubele vor fi din ce in ce mai mari. Asa ca trebuie sa se faca reparatia de la primele semne ca se infiltreaza apa din terasa.
ce termen trebuie sa treaca de cand a fost inlocuita ultima data? sau cand se inlocuieste si cand se carpeste pe ici pe colo?
Apa ce se infiltreaza nu tine cont de termenii stabiliti de oameni. Poate sa existe un termen de garantie stabilit prin contract cu executantul ultimei lucrari si-acest termen este de maxim 3 ani pentru executia lucrarii in conditiile respectarii clauzelor contractuale... Dar defectiunea poate apare peste un an sau peste 4 ani. Daca apare peste un an se anunta executantul care vine constata si remediaza defectiunea daca s-au respectat termenii contractuali. Daca se intampla peste 4 ani, nu mai este in garantie si se executa reparatia cu banii asociatiei.
La o terasa bine intretinuta se fac mereu lucrari de intretinere (nu de carpire chiar daca acceptam acest termen popular) si numai la o terasa neintretinuta de ani de zile este nevoie inlocuirea vechii hidroizolatii.
Daca la 200 m.p. de terasa se constata 3 gauri de cativa centimetri prin care se infiltreaza apa, de de sa inlocuim intreaga terasa? Se curata, se incizeaza, se usuca si lipeste materialul vechi si-apoi se aplica un singur strat pe intreaga suprafat de 200 m.p. inclusiv pe aticuri, pe unde patrunde apa de cele mai multe ori ca si in zona aerisitilor, a coloanelor de apa pluviala...