avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani

buna ziua ,am si eu o nelamurire .Copilul s-a nascut in 20 dec 2010 ,mama beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani respectiv 20 dec 2012 .In cazul in care INTRERUPE ACEST CONCEDIU INAINTE DE 2 ANI ,printr-un nou contract de munca la o alta societate ,POATE BENEFICIA DE STIMULENT DE INSERTIE PE PERIOADA RAMASA PANA LA 2 ANI ???
VA MULTUMESC !!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 17 Iunie 2012
Da, va beneficia de stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului .. insa, valoarea acestuia este de 100 lei , intrucat mama a intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005.

Art. 3 din OUG nr.148/2005:
(1) Persoanele care sunt îndreptăţite să beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului, reglementată de prezenta ordonanţă de urgenţă, şi realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de un stimulent în cuantum lunar de 300 lei.

(2) Stimulentul prevăzut la alin. (1) se acordă şi persoanelor care au fost îndreptăţite să beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului reglementată de dispoziţiile aplicabile până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, cuprinse în Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare, de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 221/2000 privind pensiile şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor, aprobata cu modificări şi completări prin Legea nr. 452/2001, precum şi de alte acte normative referitoare la stabilirea şi acordarea acestui drept, denumite în continuare acte normative speciale.

(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea copilului şi solicită dreptul la stimulent, plata acestei indemnizaţii se suspendă.

(4) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevăzut la alin. (1) este de 100 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-urile care sunt in activitate primesc stimulent pentru cresterea copilului? cataflorescu cataflorescu Medicii care nu isi iau concediu, sunt PFA si platesc impozit pe venit primesc stimulentul de 100 ron pentru cresterea copilului pana la 2 ani? (vezi toată discuția)
Stimulent nadia.berar nadia.berar Buna ziua! Stie cineva sa-mi spuna care este cuantumul stimulentului pt mamele care se intorc la slujba in perioada in care ar trebui sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Stimulent intoarcere la munca? abby abby Stie cineva care este cuantumul stimulentului acordat pentru intoarcerea la munca inainte de expirarea termenului de 2 ani pt cresterea copilului? Cine il ... (vezi toată discuția)