avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stimulent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stimulent

Buna ziua!
Stie cineva sa-mi spuna care este cuantumul stimulentului pt mamele care se intorc la slujba in perioada in care ar trebui sa beneficieze de indemnizatia pt cresterea copilului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:20, 7 Ianuarie 2009
OUG 148/2005:

Art. 3. - (1) Persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului, reglementata de prezenta ordonanta de urgenta, si realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de un stimulent in cuantum lunar de 300 lei (RON).
(2) Stimulentul prevazut la alin. (1) se acorda si persoanelor care au fost indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului, reglementata de dispozitiile aplicabile pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta cuprinse in Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile ulterioare, de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 221/2000 privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 452/2001, precum si de alte acte normative referitoare la stabilirea si acordarea acestui drept, denumite in continuare acte normative speciale.
(3) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului si solicita dreptul la stimulent, plata acestei indemnizatii se suspenda.
(4) Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevazut la alin. (1) este de 100 lei (RON).*

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-urile care sunt in activitate primesc stimulent pentru cresterea copilului? cataflorescu cataflorescu Medicii care nu isi iau concediu, sunt PFA si platesc impozit pe venit primesc stimulentul de 100 ron pentru cresterea copilului pana la 2 ani? (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani FLORICADAN FLORICADAN buna ziua ,am si eu o nelamurire .Copilul s-a nascut in 20 dec 2010 ,mama beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani respectiv 20 dec ... (vezi toată discuția)
Stimulent intoarcere la munca? abby abby Stie cineva care este cuantumul stimulentului acordat pentru intoarcerea la munca inainte de expirarea termenului de 2 ani pt cresterea copilului? Cine il ... (vezi toată discuția)