avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent intoarcere la munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent intoarcere la munca?

Stie cineva care este cuantumul stimulentului acordat pentru intoarcerea la munca inainte de expirarea termenului de 2 ani pt cresterea copilului?
Cine il plateste?Angajatorul sau Asigurarile sociale?
Cel mai recent răspuns: abby , utilizator 11:14, 12 Noiembrie 2009
1000 lei si nu este platit de catre angajator ... ci de catre stat prin Agentia de Prestatii Sociale
Sa inteleg ca este un stimulent fix care se acorda o singura data, la reintoarcerea la munca .
Inseamna ca intelesesem eu gresit ca stimulentul se acorda pentru toata perioada neefectuata din concediul de crestere a copilului pana la 2 ani , in fiecare luna cate 3 milioane...?
Atentie, este 100 lei, nu 1000 lei si se face un dosar gros care se depune la primarie... Mi se pare aberant sa-i dai omului care se intoarce la munca si aduce venituri la buget 100 de lei iar celui care sta acasa 85% din salariul avut anterior cu 1 an inainte de nasterea copilului....dar asa gandesc politicientii nostri.
Stimulentul se acorda lunar.

OUG nr.148/2005 prevede :
Art. 3. - (1) Persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului, reglementata de prezenta ordonanta de urgenta, si realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de un stimulent in cuantum lunar de 300 lei.
(2) Stimulentul prevazut la alin. (1) se acorda si persoanelor care au fost indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului reglementata de dispozitiile aplicabile pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cuprinse in Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile ulterioare, de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 221/2000 privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 452/2001, precum si de alte acte normative referitoare la stabilirea si acordarea acestui drept, denumite in continuare acte normative speciale.
(3) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului si solicita dreptul la stimulent, plata acestei indemnizatii se suspenda.
(4) Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevazut la alin. (1) este de 100 lei.
Multumesc pentru raspuns . Deci incapand cu 2007 stimulentul este de 100 ron /luna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent nadia.berar nadia.berar Buna ziua! Stie cineva sa-mi spuna care este cuantumul stimulentului pt mamele care se intorc la slujba in perioada in care ar trebui sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Pfa-urile care sunt in activitate primesc stimulent pentru cresterea copilului? cataflorescu cataflorescu Medicii care nu isi iau concediu, sunt PFA si platesc impozit pe venit primesc stimulentul de 100 ron pentru cresterea copilului pana la 2 ani? (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani FLORICADAN FLORICADAN buna ziua ,am si eu o nelamurire .Copilul s-a nascut in 20 dec 2010 ,mama beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani respectiv 20 dec ... (vezi toată discuția)