avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CASS / FNUAS vs COPII
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CASS / FNUAS vs COPII

Conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii ce prevede categoriile de persoane care beneficiaza de asigurare de sanatate, fara a datora contributii la FNUASS, nu datoreaza contributii de sanatate copiii pana la varsta de 18 ani.
In acesc caz, cum este posibil sa platesc pentru analizele unui copil de 10 ani neampliniti120 lei, acum urmand sa facem alte investigatii medicale, ce ma vor costa peste 400 lei??? Tin sa mentionez ca lunar cotizez la CASS peste 220 lei. Avand in vedere varsta copilului, legea si contributia mea la CASS, ce pot face pentru a recupera acesti bani platiti pentru analizele medicale ale copilului? Daca am card de asigurare privata, copilul poate benefifia de investigatii/tratamet in baza acestei asigurari private?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:57, 18 Iunie 2012
Tot la fel cum e dreptul copilului la consultatii si investigatii medicale gratuite pina la implinirea varstei de 18 ani... Am mai schimbat vre-o 2medici pana acum. Asta e "cel mai bun" din ce-am avut. Asta e!Traim in Romania si ne imbolnavim cu programare...
Legea e proasta si acesta e un adevar de necontestat,dar pe de alta parte, daca totusi va permite o posibilitate ,adica sa beneficiati de un anumit serviciu,respectiv efectuarea de investigatii paraclinice in regim de internare de zi,deci nu in ambulator unde trebuie acea programare, de ce nu incercati totusi sa o faceti?Ce va impiedica?
am sa incerc. sanatatea copilului este mai importanta decat legile lor de 2 bani. daca totusi medicul de familie va considera ca nu e cazul, atunci voi fi nevoita sa scot bani din buzunar.
Este vorba despre stabilirea unui diagnostic de certitudine din cate deduc,care nu se poate face decat prin anumite investigatii paraclinice mai speciale(si mai scumpe),de ex.testul digestiv(pt. boala celiaca?)asa incat ar trebui "sa nu faca fite"...
Succes si sanatate copilului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare sanatate ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! As dori sa stiu cum trebuie sa procedeze o persoana care nu are asigurare de sanatate (locuieste la tara si nu are nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Analize medicale obligatorii - in gradinita respectiv scoala magicstar magicstar Buna seara, As dori sa stiu care sunt analizele medicale in vigoare necesare pentru angajarea in gradinita si respectiv in scoala, ca educator respectiv ... (vezi toată discuția)
Trimitere de la medicul de familie o data la 3 luni andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea marea problema, am nevoie de un bilet de trimitere de la doctorul de familie, insa doctorul meu de familie refuza sa-mi ... (vezi toată discuția)