stiu ca s-a mai vorbit despre asta, am citit raspunsurile, insa daca este posibil, tot as vrea un raspuns pentru situatia mea.
Astazi mi-am depus demisia invocand articolul ce se refera la acordul partilor rugand conducerea sa-mi aprobe un preaviz mai scurt intrucat efectiv nu am cum sa vin tot preavizul de 20 de zile. Cu chiu cu vai, s-ar putea sa mi se aprobe deoarece alta solutie nu exista.
Acum, problema pentru care am nevoie de un sfat este urmatoare: eu joi, 21 iunie, aveam o zi de concediu aprobata de mai de mult. Mi s-a zis ca pot sa-mi iau adio de la ea daca mi-am inaintat decizia de a parasi compania. Am rugat macar cele 4 ore care se pot lua ca invoire, sa mi se acorde pentru ca din motive personale trebuie neaparat sa rezolv ceva in ziua respectiva. Ramane sa se mai gandeasca, sa mai vorbeasca...etc. Daca nu-mi aproba si eu in ziua respectiva vin mai tarziu la munca, ce mi se poate intampla? In afara de faptul ca este posibil sa nu-mi mai plateasca acea zi... poate sa ma dea afara pe motive disciplinare? Desi stiu ca are nevoie de mine si nu si-ar permite sa ramana fara om asa brusc..plus ca am inteles ca ar trebui infiintata o comisie sa analizeze situatia..etc. si nu stiu daca s-ar agita pentru asta..
Daca mi-ar spune ca-mi desface contractul de munca pe motive disciplinare, asta m-ar impiedica sa ma angajez in alta parte? Adica nu as mai avea dreptul sa ma angajez altundeva sau doar se refera la incheierea contractului si in cazul in care mi-ar trebui o recomandare, mi-ar scrie acolo partea cu motive disciplinare?
Scuze ca am scris o intreaga poveste, dar chiar nu am la cine apela.
va rog, altcineva imi poate da un raspuns? nu de alta dar poate domnul freeelis nu mai intra in seara asta si tare am nevoie sa stiu ceva concret maine dimineata cand reiau discutia cu directoarea...
Art.81 (5) C.mun.: Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
Art. 39 C.mun.
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
.....
c) dreptul la concediu de odihna anual;
.....
Art. 144 C.mun.
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Preaviz
larissa123
Sunt in perioada de preaviz si am optat pt concediu de odihna in ultimele zile ale acestuia, am fost anuntata cu 2 zile inainte de intrarea in concediu ca ... (vezi toată discuția)
Desfacere c.i.m
modimpex
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: un angajat a plecat in concediu fara plata pe perioada 01.04 - 30.06. A sunat la firma ca nu se mai intoarce, fiind plecat ... (vezi toată discuția)