avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata sulta partaj - termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata sulta partaj - termen

Buna ziua ! Apelez la dumnevoastra cu urmatoarea problema.
Sunt in proces de partaj cu fostul sot si in urma ultimei hotarari sunt obligata la plata unei sulte doarece imobilul care a facut obiectul partajului mi-a fost atribuit. Nu stiu inca daca hotararea este definitiva ea putand fi atacata cu apel ,dar termenul de apel a trecut si aparent inca nu a fost inregistrat nimic in acest sens. Mi s-a spus ca daca a trimis aceasta cerere de apel prin posta mai poate dura pana este inregistrata. Este adevarat? Imi puteti spune orientativ cat timp ar dura pana ar putea fi inregistrata?
Revenind. In cazul in care apelul nu a fost inaintat si hotararea ramane definitiva care este termenul in care pot sa ii dau banii ? Motivarea hotararii nu prevede nimic in acest sens. Am citit cum ca partile se inteleg de obicei in acest sens , dar in cazul de fata el refuza orice fel de comunicare deci aceasta optiune cade. Exista un termen de X zile/luni in care eu pot efectua aceasta plata sau poate din moment in care termenul de apel s-a incheiat sa fiu somata direct de executorul judecatoresc , deoarce presupun ca ar dori sa faca asta. De asemenea , executorul judecatoresc cand te somezeaza in vederea platii care este termenul care ti-l da? Si o ultima intrebare : am auzit , astfel nu sunt convinsa de veridicitatea informatiei , ca se poate solicita o plata esalonata a acestei sulte. Este adevarat ? Si daca da in ce conditii se acorda aceasta?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 21:52, 19 Iunie 2012
Pai atunci nu mai asteptati investirea executorie si executarea,
faceti intelegerea la un notar si platiti-i sulta, in felul asta evitati sa dati onorariul executorului si celelalte.
Pe de o parte trageti de timp, pe de alta vreti sa faceti economie. Doar la notar faceti economie (daca se poate spune asa ceva...)
De ce n-ati facut recurs, in care sa stipulati ca ati dori o intelegere amiabila dar el refuza??? Nu va inteleg.

Cum vi s-a spus si mai sus, puteti afla situatia dosarului pe [ link extern ] .
Alegeti orasul, instanta (judecatorie sau Tribunal, daca ati facut recurs) apoi Dosare si dati cautare fie dupa nume fie dupa numarul dosarului daca-l stiti. Acolo veti afla si daca a fost investit cu formula executorie. (asta trebuia spus de la bun inceput)
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
marfan, utilizator
sau
asteptati redactarea ..(def si irev ) ...mergeti la executor , notificati-l pentru sulta
si rezolvati acolo tot ..daca raspunde sau nu ...va trebuie dovada legala plata sulta pentru intabulare
succes

stimate user, eu v-am raspuns din prima.
da, plata se poate si in fata unui notar cu conditia de baza ca si dansul sa se prezinte la sediul acestuia. Ori, din ce spuneti dvs fostul sot este necooperant si reticent. Deci, daca nu aveti cum sa il aduceti pe fostul sot la notar tot prin executor se va rezolva problema. Angajati dvs un executor consemnati la cec suma, duceti chitanta la executor iar acesta isi va recupera onorariul de la fostul sot cand va veni sa ridice chitanta fara de care nu isi poate lua banii de la cec. Dvs primiti de la executor actul de care aveti nevoie pentru a putea intabula imobilul pe numele dvs fara sarcini.
daca stati si nu faceti nimic cel mai probabil fostul sot va va executa si atunci dvs veti suporta cheltuielile cu executorul.
Pentru a il aduce la notar puteti sa ii transmiteti prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire ca la data de X sa se prezinte la sediul notarului Y pentru a ii fi achitata sulta. Daca vine aveti noroc, daca nu, notarul va incheia un proces verbal de neprezentare. Apoi apelati la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Modalitate de plata a sultei dupa partaj-divort kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: am terminat procesul de partaj si in august am primit comunicarea. Dupa investirea deciziei ca ... (vezi toată discuția)
Termen achitare sulta partaj ContSters61402 ContSters61402 In ultimii doi ani am fost implicata intr-un proces de divort + partaj, in urma caruia decizia a fost atribuirea catre mine a locuintei, cu conditia achitarii ... (vezi toată discuția)