Buna ziua! Ma numesc Sichigea Nicusor Adrian si pe data de 24.05.2012 am avut un acident auto. In accident nu au fost implicate alte autovehicule decat eu, care am derapat si m-am dat peste cap cu masina. Masina este cesionata bancii iar eu sunt doar utilizatorul. In urma evaluarii de catre un service autorizat autoturismul a fost declarat "Dauna totala". Din creditul facut pentru achizitionare masinii a mai ramas de platit 21.240 de lei. Astazi am fost sunat de asigurator dupa lungi incercari de a lua legatura cu persoana care se ocupa de dosar, si mi-a spus ca voi fi despagubit cu 12.000 de lei + 5.700 de lei valoarea epavei. Din ce am mai vazut pe un alt forum scria clar ca in cazul meu, asiguratorul este obligat sa plateasca toate ratele ramase deoarece masina este girata la banca si tot aceasta fiind si asigurarea bancii. Va rog frumos sa imi spuneti daca am dreptate, si daca in cazul meu se mai calculeaza coeficientul de uzura al automobilului, odata ce asigratorul este obligat sa plateasca toate ratele. Va multumesc anticipat si va salut cu tot respectul! Numai bine!
asiguratorul este cel care va achita valoarea masinii la momentul accidentului. el nu a asigurat riscul creditului, nu confundati cele 2 asigurari.
El va achita catre firma de leasing valoarea masinii iar daca ramine un rest de plata, el este in sarcina dvs.
Asigurarea CASCO la care banuiesc ca va referiti nu are nici o legatura cu asigurarea creditului. Totusi trebuie sa fiti atent ca despagubirea oferita sa nu fie diminuata in mod nelegal de asigurator, cum se intampla de multe ori. Care era suma asigurata pe polita CASCO?
am avut si eu un accident cu asig casko la astra am terminat dosarul de depus si surpriza ma suna inspectorul si imi face oferta 12500 din care sa scada si valoarea epavei.pe hartia de la asigurare masina era asigurata 17800 de euro.mie mi se pare ca da cam putin inspectorul in 8 luni de zile sa piarda 5000 de euro din valoare va rog sa imi spuneti ce e de facut.......
Din pacate acest lucru se intampla multor asigurati. Asiguratorii mizeaza pe lipsa dumneavoastra de reactie. E imposibil sa se reduca valoarea reala a unui autoturism asa mult in cateva luni. Trimiteti o notificare si o plangere la CSA.
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat.
Plata dauna totala
Helfer
Buna ziua. De curand am avut un accident cu autovehicolul care este cumparat cu credit de la o banca. Am asigurare Casco iar masina este asigurata la suma de ... (vezi toată discuția)