avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... interviu=drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

interviu=drepturi de autor

Speta mea e asa:

S-a realizat un interviu in baza caruia autoarea interviului a scris o carte.
Intre timp persoana intervievata a decedat, iar acum mostenitorii solicita drepturi de autor.
Este legal???
Mostenitorii beneficiaza de drepturi de autor, in conditiile in care cartea in sine reprezinta interviul???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 10:23, 20 Iunie 2012

intervievata nu se bucura de un drept de autor izvorat din cartea autorului interviului. intervievata nu are calitate de autor.

intervievata putea in baza unui contract sa acorde interviul in schimbul unei remuneratii platite de autorul interviului din vanzarea cartii.

dati mai multe daetalii ale situatiei de fapt

in anul 2011 reporterul PPP a realizat un interviu (audio) cu persoana X. La cateva luni dupa interviu X a decedat.
in anul 2012, PPP doreste sa scoata pe piata o carte avand la baza interviul realizat.

Afland acest lucru, mostenitorii persoanei X doresc sa beneficieze de toate drepturile (bineinteles in primul rand banesti) ce li se cuvin dupa aparitia cartii pe piata.

Intrebarea era...au vreun drept??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audiobooks...sfaturi pentru cei care poate se confrunta cu aceleasi probleme georgianaflorina georgianaflorina Buna seara, Pentru ca m-am confruntat cu multe probleme si am gasit raspunsuri in diverse surse, m-am gandit sa le grupez aici pentru cei care poate trec ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor se transmit prin mostenire? Jean Valjean Jean Valjean Buna ziua. Ce drepturi am daca mama este decedata, iar o carte a bunicului meu este scoasa pe piata. Drepturile de autor se transmit familiei? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Interviu de magistrat Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre noua lege privind admiterea in magistratura a celor cu 10 ani vechime numai pe baza de interviu? Cum vi s-ar parea sa fiti judecati de ... (vezi toată discuția)