avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit titlu de participare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

titlu de participare

societate comerciala a cumparat x unitati de fond , valoarea unei unitati a fost y lei.
cand se calculeaza impozit pe venit avand in vedere ca val.unitati de fond a crescut ?? nu mai dupa rascumparare ,sau trimestrial trebuie reevaluat investitia ??
Cel mai recent răspuns: ContSters254339 , utilizator 10:33, 21 Iunie 2012
Conform OMFP 3055/2009 pentru titlurile detinute pe termen lung :
"120 - Imobilizările financiare se prezintă în bilanţ la valoarea de intrare mai puţin ajustările cumulate pentru pierdere de valoare. "
Pentru titlurile detinute pe termen scurt :
149 - (1) Activele circulante trebuie evaluate la costul de achiziţie sau costul de producţie, după caz, cu respectarea prevederilor alin. (2) de mai jos.
(2) Ajustările de valoare se fac pentru activele circulante în vederea prezentării acestora la cea mai mică valoare de piaţă sau, în circumstanţe speciale, la o altă valoare minimă atribuibilă acestora la data bilanţului. "

Asadar in ambele situatii venitul se va recunoaste la cedare. In codul fiscal nu sunt prevederi speciale, asadar venitul il veti impozita atunci cand il realizati.
Daca totusi dvs incasati ceva(dobanda sau chiar cresterea de valoare) inainte de cedare atunci trebuie sa evidentiati venitul in momentul incasarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila 1ppp 1ppp Am o societate (srl) pe care doresc sa o inchid, In creditul contului 1068 am 7000 lei (repartizare profit anii precedenti ). Cum se face diminuarea ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire carmengherasim carmengherasim In noiembrie 2006 am achzitionat o cladire, 382.913 lei. In dec. 2006 a fost reevaluata in minus, la val de 225.000 lei. In urma controlului de la fisc, mi ... (vezi toată discuția)
Ajustãrile de valoare danaconta danaconta Am incercat sa selectez cateva din art.O.1752 actualizat, referitor la evaluarea actiunilor detinute de o S.C si cumparate in anii anteriori de pe piata ... (vezi toată discuția)