avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un teren prin intermediul unei persoane - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un teren prin intermediul unei persoane - numele meu nu apare in contract

Buna ziua

Sunt nou pe aici si deja am probleme legate de acte. Anul trecut am cumparat un teren si actele au fost facute de un apropiat. Ceea ce am primit in urma cumpararii a fost un act de vanzare cumparare care nu este pe numele meu si o procura speciala, unde apare numele meu, spune ca sunt imputernicit pentru primarie, impozite, vanzare si alte cele dar nu este specificata nici unde suma cu care eu am cumparat acel teren. Eu nu am fost chemat sa semnez absolut nimic, persoana respectiva doar aducandu-mi actele.

Intrebari:. Este legal sau am fost inselat? Ar fi mai bine daca as avea un contract de vanzare cumparare sau aceasta procura are o mai mare? PS: in procura est specificat ca mandatant-ul poate sa revoce drepturile mele - o poate face fara instiintarea mea?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 14:01, 10 Ianuarie 2009
Din ce spuneti nu aveti nici pe departe calitatea de cumparator. Cumparatorul si deci proprietarul este cel care apare in contract, dvs fiind doar imputernicit sa il reprezentati in fata unor entitati, nimic mai mult. As spune chiar ca nu pare sa aveti niciun drept asupra imobilului respectiv.

Aveti vreo dovada ca ati dat banii pentru imobil? Ati facut vreo imputernicire pentru "apropiatul" respectiv ca sa cumpere in numele dvs?
Buna ziua,

daca lucrurile stau asa cum le descrieti dvs. atunci ati fost victima unei inselaciuni. Ar fi bine sa aveti cum dovedi faptul ca a existt intelegerea pe care ati descris-o, pentru a putea sa anulati actul facut.
Asadar, incercati sa raspundeti laintrebarile puse mai sus de Andreea Lisievici pentru a gasi o cale de rezolvare.

av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil sau teren mircea-sanda mircea-sanda Vrem sa vindem un teren cumparat pe numele sotiei,dupa ce ne-am casatorit.Am facut o procura prin care sotia imputerniceste o alta persoana sa vanda terenul in ... (vezi toată discuția)
Exista procura notariala cu acoperire totala? maria9791 maria9791 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pot sa-l imputernicesc pe fratele meu sa actioneze in numele meu in orice problema (banca, eliberare acte, vanzari, ... (vezi toată discuția)
Vinderea unui teren kaoelena kaoelena buna ziua,as vrea sa vand un teren pe care il am luat prin concesiune dar la care nu am facut cadastru si intabulare.cum as putea sa procedez.,eu sunt plecata ... (vezi toată discuția)