avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum sa investesc un contract prestari servicii cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum sa investesc un contract prestari servicii cu formula executorie?

Cum sa investesc un contract prestari servicii cu formula executorie?
Este valabila clauza prin care in termen de 30 de zile de la scadenta debitorul nu si-a executat obligatia, sa fie obligat la plata unei sume mai mari (adica clauza penala) cu conditia ca perioada de 30 de zile sa plateasca o dobanda in functie de suma datorata?
Cel mai recent răspuns: igor_drangoi , utilizator 17:51, 21 Iunie 2012
nu puteti face asa ceva, contractul nu este titlu executoriu, ca sa fie investit.
aveti nevoie de o sentinta judecatoreasca care sa olbige debitorul la plata unei sume de bani. deci depuneti o actiune in instanta (actiunein pretentii sau somatie de plata), obtineti o sentinta judecatoreasca si apoi o puteti investi dupa raminerea ei irevocabila.
dar in ce priveste acea clauza este valabila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii certe, lichide si exigibile Nafets Nafets In cazul unui contract prin care se deruleaza diferite activitati intre firme si se emit mai multe facturi pe durata unei luni, cand datoriile rezultate din ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani Trifan Bogdan Trifan Bogdan Acum un an am imprumutat un prieten cu, sa zicem, 10000 euro. Acesta avea nevoie de bani pentru a investi in culturi agricole. A redactat cu mana lui un ... (vezi toată discuția)
Cum recupereaza o persoana fizica un imprumut de la persoana juridica? beegees beegees Buna ziua In urma cu 2 luni am imprumutat o persoana juridica cu o suma de bani, cu contract de imprumut fara dobanda, dar cu clauza de penalitati daca nu ... (vezi toată discuția)