avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cine poate estima o obligatie fiscala?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cine poate estima o obligatie fiscala?

buna ziua! stie cineva daca un expert contabil poate estima o obligatie fiscala, in cadrul unui raport de expertiza in lipsa unei evidente contabile sau numai organele de control respectiv finantele au acest drept?
Cel mai recent răspuns: carymen , utilizator 11:59, 13 Iulie 2012
Teoretic nu se poate, nici de catre un expert contabil si nici de catre organul fiscal, pentru ca estimarea se face in baza documentelor inregistrate in evidenta contabila.
revin cu aceeasi problema, dar mai detaliat: in lipsa in intregime a evidentei contabile si in urma unor controale efectuate mai intai de catre garda si apoi de catre anaf, pe baza declaratiei 394 neconcordante emise de anaf s-au estimat TVA de plata si impozit /profit total diferite, adica una stabileste garda, care ia in calcul achizitiile la calculul tva de plata si una stabileste anaf-ul care nu-i mai ia in calcul achizitiile pe motiv ca ag.ec nu a pus la dispozitie facturi de achizitie; specific ca garda a gasit atat facturi de livrare cat si de achizitie, dar la partenerii comerciali ai ag.ec, care nu are nicio evidenta contabila;intrebarea mea este: care este temeiul legal in care se calculeaza aceste impozite (stiind ca organele de control pot estima ) si de ce nu cad de acord cele doua organe de control, pentru ca explicatiile date de cei de la anaf nu au fost nici pe departe , ce spun eu concludente, dar am crezut ca vorbesc cu cineva care e angajat in alt domeniu, nu mi-au dat niciun art. din codul fiscal(asa cum nu a fost motivat nici in rif).deci daca nu exista nicio factura , nicio declaratie depusa nu exista nimic la un ag.ec si anaf-ul ia 394 neconcordante si gaseste relatii comerciale intr-o perioda , poate calcula pe baza acestor informatii tva de plata fara sa-i scada deductibilul din facturile de achizitie pe motiv ca nu a prezentat facturile, dar ele apar in contabilitatea partenerilor comerciali ai celui ce nu detine nimic? in speranta ca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva, astept un raspuns si va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garda financiara-prejudiciul stabilit Stoica Tatiana Stoica Tatiana Va rog ajutor Ieri am primit un P.V.intocmit de Garda Financiara ,in care se stabileste un prejudiciu prezumtiv soc.controlate in valoare de 63600 ... (vezi toată discuția)
Speta contabila - vanzare cereale mussette22 mussette22 Buna ziua, Va prezint o speta cu rugamintea daca ma puteti ajuta. O societate comerciala platitoare de TVA achizitioneaza cereale de la persoane fizice pe ... (vezi toată discuția)
Refuzul deducerii de tva vasile58 vasile58 Am avut control de fond de la ANAF in care mi s-a refuzat deducerea TVA-lui aferent facturilor emise de doua firme ce nu si-au inregistrat o parte din ... (vezi toată discuția)