avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita

In cazul in care o firma nu-si poate achita datoriile, creditorul/statul poate decurge la alte surse de recuperare din afara firmei ? ma gandesc la proprietatile asociatului sau al familiei ?
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 16:03, 21 Iunie 2012
doar daca asociatul si-a angajat raspunderea in caz de neexecutare al contractului incheiat intre societatea la care este asociat si un tert, in cazul statului nu.
asociatul va putea fi tras la raspundere doar in cazul in care creditorii vor cere si li se va admite cererea de intrare in faliment iar lichidatorul va solicita si instanta va dispune angajarea raspunderi asociatului pentru starea de insolventa/faliment a societatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme srl sergiu197 sergiu197 Sunt asociat intr-o societate cu raspundere limitata care este impartita in felul urmator: 60% un asociat care este si administrator si cate 20% inca doi ... (vezi toată discuția)
InsolvenȚĂ cu cÂntec ! neamtu 2 neamtu 2 O firmă X a intrat în insolvență. Sa declanșat falimentul, ,sa aprobat tabelul de creanțe inclusiv cel definitiv. Surpriză ! După ce totul a fost gată ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului un om simplu un om simplu Parintii mei au avut un srl in care tatal meu era asociat iar mama administrator. Societatea a intrat in insolventa iar adum dosarul este pe masa ... (vezi toată discuția)