avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cand primesti amenda pt decl 390 incorecta?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cand primesti amenda pt decl 390 incorecta?

Daca am observat ca am depus acum un an declaratia 390 eronata (mai exact am omis prinderea anumitor facturi), cand ar trebui sa ma astept la un control de la ANAF? La ce perioada de timp se face verificarea sumelor din 390 cu cele ale partenerilor UE? Si care este cuantumul amenzilor? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 22:24, 21 Iunie 2012
la un control de la anaf va puteti astepta oricand, neexistand o perioada exacta de timp la care se face verificarea sumelor din vies.

Art. 219^1 Contravenţii în cazul declaraţiilor recapitulative - asa cum a fost modificat de art. I pct. 89 din OG nr. 29/2011 in vigoare incepand cu 17 sept 2011 :
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
b)depunerea de declaraţii recapitulative incorecte ori incomplete.
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează astfel:
b) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei în cazul săvârşirii faptei prevăzute la alin. (1) lit. b).

Prevederile art. I pct. 89 sunt aplicabile faptelor constatate dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, cu exceptia faptelor savarsite in legatura cu serviciile intracomunitare. Prevederile art. I pct. 89 se aplica faptelor in legatura cu serviciile intracomunitare, savarsite dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedepunere decl.394 CHANEL CHANEL [i]Am omis depunerea declaratiei 394 la 25 iulie 2009 . Am inteles ca daca au trecut 15 zile de la termen si nu am primit o notificare de la finante ,plus ... (vezi toată discuția)
Verificare 394 la rambursare tva office.carmen office.carmen O societate comerciala emite o factura unei alte societati,o inregistreaza in contabilitate dar in urma unei erori nu o cuprinde in declaratia 394 (aferenta ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare-in conditiile neiregistarii in acest scop maryangel49 maryangel49 In 23.08.2007,am achizitionat un tractor Casee second hand din Germania.La aceea data societatea nu era inregistrata ca platitor de tva ,deci am mers la Adm. ... (vezi toată discuția)