avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA verificare 394 la rambursare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

verificare 394 la rambursare tva

O societate comerciala emite o factura unei alte societati,o inregistreaza in contabilitate dar in urma unei erori nu o cuprinde in declaratia 394 (aferenta primului semestru al anului 2011).Firma partenera solicita rambursare de tva si inspectorii constata neregula in urma verificarii.
Intrebari: ce trebuie sa faca firma care a emis factura pentru a remedia greseala? Sa depuna o declaratie 394 corecta aferenta primului semestru 2011 pana la data urmatorului termen,deci inainte de 25 ianuarie 2012? Este pasibila firma de amenda?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cateldestept , utilizator 18:22, 23 Ianuarie 2012
1.Se va depune o noua declaratie 394 corecta.
2.Contravenţii în cazul declaraţiilor recapitulative

(1) Constituie contravenţie nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003, cu modificările si completările ulterioare, sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete.

(2) Fapta prevăzută la alin. (1) se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, după caz, din diferenţele nedeclarate rezultate ca urmare a declaraţiilor incorecte ori incomplete.

(3) Nu se sancţionează contravenţional persoanele care corectează declaraţiile recapitulative până la împlinirea termenului legal de depunere a acestora.

(4) Nu se sancţionează contravenţional persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corectează declarațiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

(5) Amenda prevăzută la alin. (2) se reduce cu 50% în situaţia în care persoana impozabilă corectează declaraţia recapitulativă până la termenul legal de depunere a următoarei declaraţii recapitulative.

(6) Dispoziţiile art. 221 alin. (1) si (5) se aplică în mod corespunzător.



NOTÃ: OUG 34/2009 prevede:

Art. 34. — (1) Prevederile art. 219 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică faptelor constatate după data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

(2) În cazul declaraţiilor recapitulative cu termene de depunere anterioare intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgenţă, dispoziţiile art. 12 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător.

(3) Nu se sancţionează contravenţional persoanele care corectează, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgență, declaraţiile recapitulative cu termene de depunere anterioare intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedepunere decl.394 CHANEL CHANEL [i]Am omis depunerea declaratiei 394 la 25 iulie 2009 . Am inteles ca daca au trecut 15 zile de la termen si nu am primit o notificare de la finante ,plus ... (vezi toată discuția)
Declaratii rectificative maria radulescu maria radulescu Va rog sa imi spuna cineva daca stie , declaratiile rectificative se depun numai cu amenda? asa am auzit niste zvonuri Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Declaratia 390 alice53 alice53 poti face o declaratie rectificativa fara sa primesti amenda? (vezi toată discuția)