avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare dat in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare dat in judecata

acum 5 ani am cumparat un teren cu casa in rosu construita pe el de la bunicii mei. S-a facut contract de vanzare cumparare cdrept de uzufruct ptr bunici legal la notar. dupa moartea bunicului, bunica cu o matusa au inceput sa ma dea in judecata Prima data au spus ca am falsificat semnaturile dar am castigat procesul. Pe urma a spus ca la notar nu i sa explicat bine si ca nu acel pamant dorea sal vanda. Am castigat si acel proces. PE urma au spus ca casa a construito matusa si ca bunicii nu aveau voie so vanda. Am castigat si acest proces. Acuma mau dat in judecata ca sa demonstrez ca de unde am avut eu bani cand am platit pamantul.
intrebarea mea este de cate ori ma mai pot da in tribunal legat de acest contract? mentionez ca ne judecam de 4 ani
Cel mai recent răspuns: Anda Alexandra Schieszer , Avocat 18:14, 6 Ianuarie 2009
Buna seara.

Regula e ca intre aceleasi parti nu poate fi mai mult de o judecata cu acelasi obiect si aceeasi cauza.
Dupa cum vedem, avocatul buncii este inventiv si modifica cererile facute astfel incat sa nu fie vorba de autoritate de lucru judecat. Multe variante nu mai sunt oricum....:D
Ar fi bine ca avocatul dvs, tinand cont de toate aceste procese sa invoce totusi autoritatea de lucru judecat, aratand ca scopul urmarit de reclamanta este acelasi. Exista autori de drept procesual civil care sustin asa o teorie.
Succes!

av. Boncu
Fiind vorba de un alt obiect al cererii va poate da in judecata de cate ori doreste.
Iar autoritate de lucru judecat nu puteti invoca deoarece nu este identitate de cauza.
succes!!!
Din moment ce contractul a fost incheiat in fata notarului, acesta nu poate fi anulat pentru neplata pretului decat prin procedura inscrierii in fals

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea antecontractului de vanzare-cumparare carmenank carmenank Bunica mea a facut un antecontract de vanzare cumparare prin care promitea sa-i vanda unei dintre cele doua fiice ale sale tot terenul pe care-l detine contra ... (vezi toată discuția)
Mostenire pierduta Biaflo Biaflo Bunicii mei au avut in proprietare mai multe hectare de pamant si un imobil. Au avut 2 fete(mama si matusa) . Dupa moartea mamei si a tatalui meu matusa sa ... (vezi toată discuția)
Uzulcapiunii Flo7 Flo7 Buna ziua! Am obtinut printr-o hotarare judecatoresca, in urma unui proces de succesiune cu iesire in indiviziune din 2008, dreptul asupra unui teren si ... (vezi toată discuția)